Gaziemir’de ‘kadın emeği’ sergisi

Gaziemir’de ‘kadın emeği’ sergisi

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un ‘her mahalleye bir belediye’ sloganıyla hayata geçirdiği Cumhuriyet Semt Evleri’nde düzenlenen kurslara katılan kadınların ürettikleri el emeği göz nuru ürünler, ‘El Sanatları Yıl Sonu Sergisi’nde beğeniye sunuldu. 

Özgür TUĞRUL-Gaziemir Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen sergi Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, eğitmenler ve kursiyerlerin katıldığı törenle açıldı. Sergide; ahşap boyama, tel kırma, kağıt telkari, kaatı,  takı tasarım, kurdele nakışı ve brezilya nakışı kurslarına katılan kadın kursiyerlerin yıl boyunca ürettikleri ürünler yer alıyor. Kadınların büyük emekle ürettiği ürünlerin beğeniye sunulduğu sergide, takıdan ev eşyasına birbirinden kaliteli ve farklı el emeği göz nuru ürünler tüketiciyle buluşturuluyor.
 
Kadınlara tam destek

Toplumsal yaşamın her kademesinde kadına çok önemli görevler düştüğünü ve toplumun temelini kadınların oluşturduğu ifade eden Başkan Şenol, “Toplumun yarısını oluşturan kadınlarımızı Cumhuriyet Semt Evleri aracılığıyla sosyal ve ekonomik hayatın içine çekmekten, onları kentlerin yönetiminde söz sahibi bireyler haline dönüştürmekten büyük mutluluk duyuyorum. Kursiyerlerimizin ürettiklerini fuarlar ve özel sergilerle tüketiciye ulaştırıp hem ev ekonomilerine katkı sağlıyor, hem de el emeği ürünlerini halkımızın beğenisine sunuyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet Semt Evleri

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un “Her mahalleye bir belediye” sloganıyla hayata geçirdiği Cumhuriyet Semt Evleri’nin sayısı 14’e ulaştı. Başkan Şenol’un ortak akıl ve katılımcı yönetim anlayışıyla hizmet veren semt evleriyle vatandaşların öneri, istek ve görüşleri dinleniyor, yerinde ve hızlı hizmet sunuluyor.
Ev kadınlarını kurslar ve eğitimlerle üretime yönelterek sosyal, ekonomik hayatta ve kentin yönetiminde daha aktif bireyler olmalarını sağlayan Cumhuriyet Semt Evleri, verilen eğitimler ve çözümlenen sorunlarla birer başarı hikâyesi yazıyor. Semt evlerini kullanan kadınlar hem aile ekonomilerine katkı koyuyor, hem de sosyalleşmenin mutluluğunu yaşıyor. 
Bu merkezlerde sadece kadınlara değil çocuklara da hizmet veriliyor. Çocuklara yönelik düzenlenen kurslarla onların kişisel gelişimlerine katkı koyulurken aynı zamanda sosyalleşmeleri sağlanıyor. Semt evlerinde kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünleri özel sergi ve fuarlarda tüketiciyle buluşturan belediye, kadınların ev ekonomilerine katkı koymalarını sağlıyor.