Gaziler ‘Ayla’ ile duygulandı

Gaziler ‘Ayla’ ile duygulandı

Bornova’da yaşayan Gaziler ve aileleri Kore Savaşı´nda yaşanan gerçek bir hikâyeyi anlatan “Ayla” filminde buluştu.

İzmir Muharip Gaziler Derneği, Türk Gazi Vakfı İzmir Şubesi ve Tüm Emniyet Mensupları Vazife Malülleri Derneği’nden 60 gazi ve ailesi Bornova Belediyesi’nin organizasyonunda buluştu.

Kore Savaşı’na gönderilen Bir Türk askeri ile evlat edindiği çocuğun gerçek hikayesiyle Türkiye ile Güney Kore arasındaki dostluk bağını en güzel şekilde anlatan filmi izleyen Gaziler duygu dolu anlar da yaşadı. Bornova Belediyesi’nin düzenlediği organizasyona gazilerimizin aileleri de katıldı. İzmir Muharip Gaziler Derneği, Türk Gazi Vakfı İzmir Şubesi ve Tüm Emniyet Mensupları Vazife Malülleri Derneği’nden 60 gazi ve aileleri Bornova Belediyesi organizasyonunda buluştu. Duygulu dolu anların yaşandığı gösterimde Bornova’da faaliyet gösteren İzmir Kore Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği temsilcileri de gazilerin yanında yer aldı.

Yiğit Güralp'in gerçek bir hikayeden uyarlayarak senaryosunu yazdığı film, Kore Savaşı sırasında bulduğu beş yaşındaki kimsesiz bir kızın bakımını üstlenen Astsubay Süleyman Dilbirliği ile Ayla adı verilen kız çocuğunun hikayesini anlatıyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bugün bu vatan üzerinde özgürce yaşıyorsak şehit ve gazilerimize borçluyuz. Ne yapsak onların hakkını ödeyemeyiz. Onlar bizim baş tacımız. Gazilerimizi bir nebze de olsa mutlu edebildiysek bu bizim için büyük bir onurdur” dedi.