Geri dönüşümde Çiğli Belediyesi iddialı

Geri dönüşümde Çiğli Belediyesi iddialı

Çiğli Belediyesi’nin, atıkların çevreye geri kazandırılabilmesi ve çevre konusunda daha bilinçli davranılması amacıyla başlattığı çalışmalar, vatandaşların da ilgi ve desteğiyle yoğun biçimde devam ediyor.

Çiğli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından atıkların düzenli toplanarak ekonomiye yeniden kazandırılması ve doğada yok olmayan atıkların toplanması için başlatılan çalışmalar vatandaşlardan da ilgi gördü. Bu kapsamda ilçenin her mahallesinde ambalaj atığı, bitkisel atık yağ, atık pil ve elektronik atık toplama noktaları oluşturuldu. 

4 BİN 567 NOKTADA HİZMET 

Geri dönüşümde başta eğitim kurumları, belediye hizmet noktaları, camiler, muhtarlıklar, süpermarketler, alışveriş merkezleri ile güvenlikli siteler olmak üzere 4 bin 567 noktada hizmet verilmeye başlandı. 2017 yılında 4 bin 110 ton ambalaj atığı, 450 ton cam atık, 2 bin 46 kg pil, 3 bin 710 kg bitkisel atık yağ toplanırken, yılın son altı ayında ise 1,5 ton elektronik atık toplandı.

GELECEK NESİLLER DÜŞÜNÜLMELİ

Çevrenin korunması ve geri dönüşüm konusunda yapılan çalışmalara önem veren Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, milli eğitim ve belediyenin çabaları sonucunda ilçede ciddi bilinçlendirme çalışmaları yapıldığına dikkat çekti. Geri dönüşümde Çiğli’de önemli ilerleme kaydedildiğinin altını çizen Başkan Arslan, “Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir kent bırakmak zorundayız ve bu amaçla üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Belediye olarak bu konuda yoğun mesai harcıyoruz. Geri dönüşüm önemli bir konu ve biz gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Vatandaşımızdan da önemli destek ve katkı alıyoruz” diye konuştu.