Girişimcilere büyük destek

Girişimcilere büyük destek

Karşıyaka Belediyesi ve KOSGEB işbirliğindeki ‘Uygulamalı Girişimcilik Projesi’nde 2017 yılı eğitimleri tamamlandı.

 Başarılı olan ve iş planı KOSGEB tarafından onaylanan katılımcılar, 50 bin lira hibe ile 100 bin lira faizsiz kredi imkanından yararlanabiliyor.

UYGULAMALI EĞİTİM

İşsizlik sorununa çözüm üretmek ve kent ekonomisine katkı sağlamak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, 2015 yılından bu yana KOSGEB işbirliğiyle ‘Uygulamalı Girişimcilik Projesi’ni sürdürüyor. Bu sene 7 etap halinde gerçekleştirilen projeye binlerce girişimci adayı başvururken, mülakatlarla belirlenen toplam 180 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi.

50 BİN LİRA HİBE ŞANSI

Eğitimi başarıyla tamamlayan ve hazırladığı iş planı KOSGEB tarafından uygun bulunan girişimciler, 50 bin lira hibe desteği almaya hak kazanıyor. Ayrıca 100 bin lira faizsiz kredi imkanı da sunuluyor. Kadınlara ve engelli bireylere öncelik tanınan proje, 2018 yılında da devam edecek.

HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

İstihdama ve kent ekonomisine katkı sağlamak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Girişimcilere yeni pencereler açmak ve desteklemek çok önemli. Bu anlayışla, 2015 yılından bu yana KOSGEB ile ‘Uygulamalı Girişimcilik Projesi’nde çok güzel işlere imza atmaya devam ediyoruz. Bu sene toplam 180 kişiye girişimcilik hayallerini gerçeğe dönüştürme imkanı sunduk. Yeni dönemi de Şubat 2018’de başlatacağız” dedi.