Görme engelli atlet çift, olimpiyatlara hazırlanıyor

Görme engelli atlet çift, olimpiyatlara hazırlanıyor

Gaziantep'te, ikisi de görme engelli milli atletler 27 yaşındaki Pınar Kaçar ile 29 yaşındaki Hasan Hüseyin Kaçar çifti, Avrupa Şampiyonası ve Tokyo Olimpiyatları'na birlikte hazırlanıyor.

Gaziantep Görme Engelliler Okulu'nda tanışıp 2 yıl önce evlenen ve 1 yaşında 'Mirza' adında  bebekleri bulunan milli atletler Pınar- Hasan Hüseyin Kaçar çifti, kılavuz eşliğinde katılacakları Avrupa Şampiyonası ve Tokyo Olimpiyatları'na birlikte hazırlanıyor. Ulusal ve uluslararası birçok müsabakada madalya alan atlet çift, 2018 yılında Berlin'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası ve 2020'de Japonya'da düzenlenecek Tokyo Olimpiyatları'ndan madalyalarla dönmeyi hedefliyor. Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitim Meslek Yüksekokulu'nda da öğrenci olan Kaçar çifti, katılacakları müsabakalardan madalyalar kazanıp Türk Bayrağını göndere çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

'BİRBİRİMİZE DESTEK OLUYORUZ'

Hasan Hüseyin Kaçar, liseden bu yana atletizm müsabakalarına katıldığını belirterek şunları anlattı:

"2 yıl önce benim gibi milli sporcu olan eşim ile evlendim. Geçen sene çocuğumuz oldu ve eşim spora bir süre ara verdi. Şimdi antrenmanlara yeniden başladı. Birbirimize destek oluyoruz, motive ediyoruz. Hedefimiz 2018 Avrupa Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda dereceler elde etmek. Yarışmalar dışında eşimle birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın milli sporculara vermiş olduğu statüden faydalanarak Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitim Meslek Yüksekokulu'nda okuyoruz." 

'ÖNCE ÜLKEMİZ, SONRA OĞLUMUZ İÇİN KOŞUYORUZ'

2009 yılında atletizm ile tanıştığını ve 6 yıldır milli sporcu olduğunu kaydeden Pınar Kaçar ise şöyle konuştu:

"Hocalarımızın yönlendirmesi ile atletizm ile tanıştım. 2015 yılında Seul'da Dünya Oyunlarında 2'nci oldum. Yakın zamanda antrenmanlara yeniden başladım ve eşimle birlikte 2018 Avrupa Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda bayrağımızı göndere çekmeyi hedefliyoruz. İkimizin de sporcu olması çok güzel, çünkü birbirimize destek oluyoruz. Birbirimize sahip çıkıyoruz. Bazen birbirimize rakip oluyoruz ama birbirimizi motive etmek için rakip oluyoruz. Eşim ile önce ülkemiz, sonra oğlumuz için koşuyoruz" diye konuştu.