Güney Kore’den 65 yıllık vefa örneği!

Güney Kore’den 65 yıllık vefa örneği!

65 yıl önce yaşanan Kore Savaşı’nda gazi olan Aydın Yalçınkaya’ya Güney Kore Cumhuriyeti tarafından madalya verildi. 86 yaşındaki gazinin, yıllar sonra kilometrelerce öteden gelen madalya karşısında yaşadığı mutluluk ise görülmeye değerdi.

1950-1953 yılları arasında Kuzey Kore ve Güney Kore arasında yaşanan savaşta gazi olan Aydın Yalçınkaya’ya Güney Kore Cumhuriyeti tarafından madalya verildi.  Kilometrelerce öteden gönderilen madalyanın takdimi için Büyükçekmece Belediye Binası’nda tören düzenlendi. Törene Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Yorulmaz, Büyükçekmece Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selçuk Eker ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'80 MİLYON GÖĞSÜNE TAKILMIŞ BİR MADALYADIR

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken protokol konuşmalarıyla devam etti. Törende Kore Savaşı'nda yaşamını yitiren şehitler anılırken Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlerin başarıyla yurda döneceği dikkat çekildi. Yıllar sonra gelen madalyayı ise 86 yaşındaki gaziye Başkan Akgün takdim etti. Akgün, Kore Gazisi’nin elini öperek sevgisini ve minnetini gösterirken Kore Gazisi Yalçınkaya'nın, 65 yıl sonra gönderilen madalya karşısında yaşadığı mutluluk ise görülmeye değerdi.

'ONUR VE GURUR PARASI'

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Aydın Yalçınkaya komutanımız bugün onur madalyasını göğsüne taktı. Bu madalya 80 milyon vatandaşın göğsüne takılmış bir madalyadır. Çünkü 1951’lerde gidip Kore’de Türk ulusunun bir kahraman askeri olarak çarpışması, mücadelesi hepsinin bir destandır. Aynı destanı bugün Afrin’de ve güney sınırlarımız da yazıyoruz, bunlar çok güzel şeyler. Bunlar son derece onur ve gurur verici tablolardır. Biz Türk ulusu olarak bunlardan çok etkileniriz, çok duygulanırız şimdi de duygu yüklüyüm. Bu madalyalar bizim onurumuzdur, şerefimizdir, bu milletin gerçek yüzüdür. Bunu tarih boyunca bütün dünyaya ispatlayan bir ulusun ferdi olarak bilen birisiyim. Afrin’deki gazilerimize acil şifa diliyorum ve ebediyete intikal eden şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.

'ÇOK DUYGUSAL'

Yıllar sonra verilen madalyanın kendisini çok gururlandırdığını ifade eden 86 yaşındaki Kore Gazisi Aydın Yalçınkaya, “Çok teşekkür ediyorum, hakikaten çok duygulandım. Büyüklerime hürmetlerimi sunarım bana bu günleri gösterenler sağ olsunlar, var olsunlar. 1952’de Kore’ye gittim 1953 yılında geldim” ifadelerini kullandı.