Güzelbahçeli çocuklar günlerinde doyasıya eğlendi

Güzelbahçeli çocuklar günlerinde doyasıya eğlendi

Güzelbahçe Belediyesi ve Güzelbahçe Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte ilçedeki anaokulu ve ilkokul öğrencileri Şubadap’ın verdiği konserle gönüllerince eğlendiler, farklı bir gün yaşadılar. Konser öncesinde bir konuşma yapan Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, “Hep birlikte daha iyi bir dünyada yaşamak için çocuklarımızı çok iyi yetiştirmek zorundayız. Sizler çok şanslısınız. Bugünü neşeli bir şekilde kutluyorsunuz. Biz de sizin bu mutluluğunuza katılıyoruz. Ama maalesef dünyada savaşlar, terör bitmiyor. Bu savaşlardan da en çok çocuklar zarar görüyor, etkileniyor. Hatırlarsanız bir Aylan bebek vardı göçmen çocuğu. Çocuklarımızın ölmemesi lazım, onların can güvenliğini sağlamamız lazım. Sizler haklarınızı şimdiden öğreniyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyorum. Daha güzel bir dünyada yaşamanız dileğiyle gününüzü kutluyorum” dedi.

“ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLMESİN”

Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce de 20 Kasım Çocuk Hakları Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Çocuk haklarını Güzelbahçe’de bir dernek kurarak, çocuk dostu bir kent, bir ilçe yaratmak için görev süremiz boyunca uğraşıyoruz. Kuşkusuz bazı eksiklerimiz var. Daha fazla katılım bekliyoruz. Derneği üye olmanızı istiyoruz. Ne isteğiniz varsa bu dernek vasıtasıyla taleplerinizi bize iletebilirsiniz. Meclisimizde görüşüp birlikte sorunları çözebiliriz. Haklarınızın yok olduğu anlar savaşlardır. Ne olur çocuklar öldürülmesin. Savaşlarda en çok zor durumda kalanlar da çocuklardır. Hem savaşın getirdiği yıkımdan zarar görürler, hem de annelerini, babalarını ve en sevdiklerini kaybederler. Sizler için savaşların olmadığı, barış içinde yaşayabileceğim bir dünya ve gelecek diliyorum.” 

 Güzelbahçe Ülke Çocuk Hakları Derneği üyeleri de renkli kostümler giyerek renk kattı.