İGD Başkanı Mert: Birgün herkese özgür bir yayın organı gerekebilir

İGD Başkanı Mert: Birgün herkese özgür bir yayın organı gerekebilir

İstanbul Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert Business Channel Tv'de yayınlanan Ekrem Çulfa ile İçgörü programına konuk olarak medya dünyasının bugününü yorumladı.

My Life Psikoloji Poliklinik sahibi Prf. Ekrem Culfa’nın sunduğu programda basın dünyasının günümüzdeki sorunlarına, basın mensuplarının yaşadıkları sıkıntı ve problemlere değinen İGD Başkanı Mehmet Mert bir an önce ‘yerel basın mevzuatı’ ve ‘internet gazeteciliği mevzuatı’nın yasallaşması gerektiğini vurguladı.

"BİRGÜN HERKESE ÖZGÜR BİR YAYIN ORGANI GEREKEBİLİR"

Mehmet Mert canlı yayında şu ifadelere yer verdi: Bugün gazetecilik yapma şartları ne kadar kolaylaşmış gibi görünse de mesleki değerlerden uzaklaşmak bir o kadar da hızlandı. Ne yazık ki artık gazeteciliği, bu işin ruhunu taşıyanlar, emek verenler, bilgi birikimine sahip olanlar değil. Haktan, hukuktan adaletten yana olanlar değil.

Güçten yana olanlar, iktidardan yana olanlar yapmaya başladı.

Eskiden 5 N 1 K vardı. Her iki tarafın görüşünü almak vardı.

Bugün ne yazık ki, genelde ve yerelde gerçek gazetecilerin yerini, siyasetçiler, tüccarlar, dosya takipçileri almaya başladı.

Yine buradan ülkemizde var olan ciddi bir ihmali dile getirmek istiyorum. Türkiye'de daha yerel medya mevzuatı yok. Evet yanlış duymadınız, daha tam anlamı ile işleyen, sağlıklı bir altyapıya sahip, yasalara bağlı, yönetmelikleri olan bir medya mevzuatı yok.

Buradan izleyicilere bir mesaj daha vermek istiyorum ve diyorum ki; birgün herkese özgür, güçlü ve tarafsız bir yayın organı gerekebilir. Düşünsenize yaşadığınız yerde başınıza bir olay geliyor. Mağdur oluyorsunuz. Karakola başvuruyorsunuz, yetkililere başvuruyorsunuz ama derdinizi anlatamıyorsunuz. İşte o an size en çok lazım olacak şey mağduriyetinizi kamuoyu ile paylaşacak güçlü ve özgür bir yayın organı. Sırf bu yüzden bile tüm yurttaşlarımızın yaşadıkları yerde işini hakkı ile yapan yayın organlarına sahip çıkması ve destek vermeleri gerekiyor.