İstanbul'da fabrika cayır cayır yandı!

İstanbul'da fabrika cayır cayır yandı!

İstanbul'da havuz kimyasalları üreten bir fabrikada yangın çıktığı yönündeki ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi. Yanan fabrikadan yükselen dumanlar birçok ilçeden görülürken, yer yer patlama sesleri de duyuldu. Yangın helikopteri peş peşe sorti yaparak havadan yangına müdahale ederken, yangın 16.08 sıralarında kısmen kontrol altına alındı.

İstanbul Sarıyer Ayazağa'da bulunan ve 9 bin metrekarelik alan üzerinde yer alan fabrikada yangın çıktığı yönündeki ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi. Yanan fabrikadan yükselen dumanlar birçok ilçeden görülürken, fabrikada havuz malzemeleri üretildiği ve içeride çok miktarda kimyasal maddenin olduğu bildirildi.

Yangına Seyrantepe, Kağtıhane, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Bakırköy, Şişli itfaiye ekiplerinin yanı sıra Anadolu Yakası'ndan da Ümraniye ve Çavuşbaşı itfaiye ekipleri de yönlendirildi. Yaklaşık iki ton su alan yangın helikopteri de peş peşe sorti yaparak havadan yangına müdahale etti.

'ARKADAŞLARIMIZA KAÇIN DEDİM'

Olay sırasında fabrikada çalışan işçilerden biri yaşananları, "Canımızı, kendimizi kurtardık. Nasıl olduğunu göremedik biz de. İçeride 10-15 kişi vardı, plastik PVC var. Tüpü götürdüm, taktım. Üstümüze sıçrayınca bıraktım, arkadaşlarımıza kaçın dedim" diye anlattı.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Burası Sarıyer'e bağlı bir iş yeri. Biz de arkadaşlarımızdan haberlerden takip ettik. Bir kimyasal deposu olan bir yer. Sarıyer'e bağlı bir yer. Detaylı bilgim yok. Ama adres olarak yanlış ifade olduğunu belirteyim sizlere. Arkadaşlardan aldığım bilgi de kimyasal deposu olduğu konusunda" dedi.

Yangın 16.08 sıralarında kısmen kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.