İstanbul'da sadece 2 helikopter pisti var!

İstanbul'da sadece 2 helikopter pisti var!

‘Afet Acil Eylemi Planı’ kapsamında olası bir deprem anında yalnızca iki helikopter pistinin İstanbullulara hizmet vereceği ortaya çıktı.

1999 depreminin ardından İstanbul’da ‘Afet Acil Eylemi Planı’ çerçevesinde belirlenen toplanma alanlarının imara açılmasıyla 493 boş alandan geriye 77 adet kaldığı ortaya çıkmıştı.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem ve Doğal Afet Komisyonu’nun olası İstanbul depremine yönelik hazırladığı rapordan aktardığına göre, deprem anında Üsküdar ve Kadıköy’de bulunan sadece iki helikopter pisti çalışacak.

Raporda 23 Ocak’ta ‘İstanbul Geneli Heliport Alanlarının Planlanması’ için ihale yapıldığı belirtilerek bu kapsamda hem afet durumunda hem de yolcu taşımacılığı için ‘heliport’ alanları planlanacağı kaydedildi.

Heliportlar ‘plan aşamasında’

Raporda Üsküdar-Kısıklı ve Kadıköy İDO mevkiinde iki, Beyoğlu-Sütlüce, Fatih-Yenikapı, Kağıthane-Hasdal İBB Lojistik Merkezi’nde üç adet heliport bulunduğu ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden de işletme ruhsatı alma aşamasına gelindiği ifade edildi.

Rapora göre Bayrampaşa-Şehir Parkı, Sarıyer-Hacıosman İBB İmar Müdürlüğü, Şişli-Evlendirme Dairesi, Beykoz-Kavacık, Ümraniye-Hekimbaşı ve Maltepe-Marina’da da toplam altı heliportun planlaması yapılıyor.

Komisyonda yer alan CHP’li meclis üyesi Servet Baylan 1999 depreminin ardından hala İstanbul’un depreme hazırlıksız olduğunu belirterek “Bunca yıldır sadece iki adet helikopter pisti ayrılabilmiş” dedi.

Prof. Ercan’dan deprem tahmini: 2030’dan önce olursa 6.5’i geçmez

Japon uzmandan depremde hayatta kalmanın yolları: En önemlisi kafamızı korumak

Japon deprem uzmanı: Türkiye’deki binaların çoğu kaçak, düzgün inşaat yapmak gerek