İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy anıldı

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy anıldı

‘‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’’ dolayısıyla Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde program gerçekleştirildi.

Anma Programına, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Belediyesi Başkan Vekili Beyhan Türker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, İlçe Emniyet Müdürü Gülcan Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sertan Koç, Daire Amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, Yeni Foça Reha Midilli Ortaokulu Müdürü Gürsel Günay ve Foça İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Beyhan Gökdemir, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı. Yeni Foça Reha Midilli Ortaokulu’nun hazırladığı programda, ‘Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı’ konulu sunum gerçekleştirildi. ‘‘Bayraksız Olamam’’ şiiri okundu. ‘Milli Mücadele ve İstiklal Marşı’ slayt gösterisinin ardından, ‘‘Akif ve İstiklal Marşı’’ konulu oyun ve oratoryo seslendirildi. Program, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. Yılı dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sonlandı.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘‘İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. Yılında, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, Milli Marşımızı bizlere armağan eden Büyük Millet Meclisimizin üyelerini, gazilerimizi, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz”dedi.