İSTUMDER  Dernekleşti

İSTUMDER  Dernekleşti

İstanbul Üçüncü Bölge Tüm Araç Yıkama Bakım Kuaför Park ve Servis Esnaf ve Çalışanları Dayanışma Derneği ( İSTUMDER) geçtiğimiz gün dernek yönetimi ile birlikte Esenyurt’ta bulunan Oto Yıkamacılar Aksesuarcılar ve Bölgenin Gazetecileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı önce Es Oto Yıkama sahibi aynı zamanda kısa adı İSTUMDER olan dernek başkanı Hakan Yıldırım, Derneğin kuruluş amacını ve yapacakları faaliyetlere değindi. Başkan Yıldırım, Esenyurt’ta 250 ye yakın oto yıkmacısının olduğunun tespitini yaptık ve 3. Bölgenin bir derneğe ihtiyacı olduğun fark ederek böyle bir dernek kurup bu işi yapan esnafımızı bir araya toplayıp sorun sıkıntıları dernek çatısı altında çözmenin daha mantıklı olacağının kanısına vardık. 

Sağ olsun Federasyon başkanımız Serkan Bey de öncülük ederek bu derneği kurmamızda bizlere destek sunmuş oldu.  Sevgili arkadaşlar Biliyorsunuz ki bizim yaptığımız iş sahipsiz bir iş bu işi ciddi anlamda yapan da var merdiven altı tabiri ile yapanda var, derneğimiz diğer bir amacı ise bu gibi kuruluşlara izin vermemek olacak her işin bir prosedürü vardır bizimde işimizi prosedürleri var ama maalesef bunları çok nadir şekilde yaptıklarını görüyoruz.
 
Oto yıkamacısı ne yapar müşterinin getirdiği arabayı yıkar temizler bir nevi insanların evi haline gelmiştir arabaları, tabi aracını getirirken de birazda güvene bağlıdır her şeyiniz arabanızdadır çalıştırdığınız elemanınız dan tutunda yaptığınız işe kadar onun için hizmet verirken her türlü olanakları düşünmek zorundayız. Biz işimizi profesyonel bir şekilde yürütüyoruz eminim ki buradaki birçok arkadaşımızda öyle yapıyordur. Aramızdaki çürüklere izin vermeyeceğiz arkadaşlar sizde vermeyin göz yunmayın bu konuda hassas olmalıyız diyen Başkan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti. Biliyorsunuz Türkiye’de her geçen gün otomobil sayısı artıyor.
 Esenyurt büyük bir bölge pastanın büyüklüğünün farkında olmalıyız bir birimize sahip çıkmalıyız yaptığımız işe saygı duymalıyız teknoloji geliştikçe bizde buna uyarak işimizi daha kaliteli hale getirmeliyiz. Tabi derneğimiz henüz çok yeni derneğimizin daha güçlü olması için sizlere daha iyi hizmet vermesini istiyorsanız üye kayıtlarımız başlamıştır ilk önce desteğinizi üye olarak başlatmanızı isteriz.  Derneğimiz 6 ay sonra kongreye gidecek kongre sonrası federasyonumuza Üye olarak yolumuza devam edeceğiz. Ben sizin fazla zamanını almadan buraya kadar gelip bize destek olan siz değerli esnafımıza iş arkadaşlarımıza bölgemizin değerli basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum dedi. Daha sonra konuşma yapması için Tüm Otomotiv Bakım Dernekler Federasyonu (TOBFED) Başkanı Serkan Bakırtaş’a sözü bıraktı.

Bakırtaş;  Devasa Meslek 220 bin çalışan 50 bin kobi olarak sektördeyiz

Başkan Bakırtaş, Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum biz ilk olarak 2009 da  yola çıkarak 2013 yılında da 13 Derneğin birleşmesi ile Otomobil Bakım Federasyonunu kurduk. O günden bu yana da cok ciddi çalışmalar yaptık, arkadaşlar öncelikle şunu söyleyeyim Ülkemizde 10 yıl önce 3 milyon bilemedin 5 milyon araç vardı şimdi 23 milyon araç var o dönelerde insanlar kendi araçlarını kendileri alırlardı fırçalarını kovalarını kendileri yıkardı kimsenin akınla gelmezdi böyle bir sektör yoktu şuan ise 220 bin çalışan 50 bin kobi den bahsediyoruz bunun farkına varıp bu gücü kullanmamız gerekiyor çünkü sektörümüze sahip çıkmamız gerekiyor. 
Ben kendim de 22 yıldır bu işi yapıyorum. Ben Hakan başkanımızda başarılar diliyorum ve inanıyorum ki 3. Bölgede çok keyifli çalışmalar yapacak sizlerinde desteği ile federasyona katılacaktır. Biz sizden bir şey istemiyoruz biz diyoruz ki gelin birlikte olalım her bürokrasinin kapısı açar işlerimizi de yaptırırız birliktelik olursa bakın bu güne kadar oto yıkama bir meslek değildi devlet tarafından kayı da alınmıyordu 4 yıl çalıştık standartları hazırladık ve kabul ettirdik.  Diğer bir örnek ise cam filmi biz bu mesleğin devasa olduğunu defalarca söyledik çalışmalar yaptık ve bugün serbest hale getirttirdik. Biz federasyon olarak üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz sizlerde yaptığınız işlerde eksiklikleriniz ne varsa bunları tespit ederek bizlere ulaştırırsanız biz de gerekli mercilere eksikliklerinizi bildirerek yardımcı olamaya çalışacağız ben tekrar dan beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum dedi.