İTO seçimlerinde yarışı kim kazandı?

İTO seçimlerinde yarışı kim kazandı?

İzmir Ticaret Odası (İTO) üyeleri, meclis üyeleri ve meslek komitesi üyelerini belirlemek için sandık başına gitti.

Özgür TUĞRUL / YURT

Fuar İzmir A Holü'nde gerçekleşen seçimlerde 79 komitedeki toplam 41 bin 651 üye 94 sandıkta oy kullanarak 429 meslek komitesi üyesi ve 175 meclis üyesini seçti.

Katılımın oldukça yüksel olduğu seçimlerde gözler yeniden aday olan kurumun 26 yıllık Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile başkan adayı Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener arasındaki yarıştaydı…

Demirtaş ve Özgener ikişer komiteden meclis üyesi adayı olurken, 67.Meslek Grubu olan İnşaat, Yapım ve Onarım sandığında iki ismin listeleri yarıştı.

Demirtaş 13.İçecek Grubu, Özgener ise 56.Ulaşım Araçları Satışı Grubu’ndan da meclis üyesi adayı oldu.

KRİTİK YARIŞ ÖZGENER'İN 

Seçim maratonunda gözler 5 meclis üyesinin belli olduğu 67.İnşaat, Yapım ve Onarım Grubu’ndaki yarışa odaklandı. 77 numaralı sandıkta iki güçlü liste yarıştı. CHP İl Eski Başkanı Ali Engin Demirtaş’ın listesinde yer alırken, Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır da Özgener’in listesinde yer aldı.

Kritik yarışta zafer Özgener’in listesinin oldu. Özgener’in listesi 1238 oy alırken, Demirtaş’ın listesi 930 oyda kaldı.

DEMİRTAŞ İÇECEK GRUBU'DAN MECLİS ÜYESİ OLDU 

Öte yandan Özgener meclis adayı olduğu 56.Ulaşım Araçları Satışı Grubu’nda da zafere uzanırken, Demirtaş da İçecek Grubu'ndan meclis üyesi oldu. 56.Ulaşım Araçları Satışı Grubu’nda Özgener'in listesi 155, İçecek Grubu'nda da Demirtaş'ın listesi 116 oyla seçim kazandı. 

İTO’da diğer aday Zeki Yöndem ise Kişisel Bakım, Güzellik Salonları, Kuru Temizleme ve Diğer Faaliyetler Grubu'nda oy attı.

YÖNETİM KURULU CUMARTESİ SEÇİLECEK

Yargı gözetiminde yapılacak yönetim kurulu başkanı ile yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri, disiplin kurulu asil ve yedek üyeleri, birlik genel kurul delegeleri asil ve yedek üyeleri seçimleri ise 14 Nisan Cumartesi günü 09.00- 14.00 saatleri arasında İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilecek. Yönetim Kurulu Başkanlığı seçiminde oyların eşit çıkması halinde en çok oy alan 2 aday arasında aynı usulle ikinci tur seçim 15.00- 18.00 saatleri arasında yapılacak. Seçim, gizli oy- açık sayım esasına göre yürütülecek