İYGAD Başkanı Mehmet Mert Adalet Kurultayı'nda yerel medyayı anlatacak

İYGAD Başkanı Mehmet Mert Adalet Kurultayı'nda yerel medyayı anlatacak

CHP'nin düzenleyeceği Adalet Kurultayı'nda yerel basının sorunları da ele alınacak. 'Medyada Adalet' konu başlığıyla düzenlenecek panele katılacak olan İYGAD Başkanı Mehmet Mert, medyanın sorunlarını anlatacak

CHP’nin Çanakkale'de düzenleyeceği Adalet Kurultayı yarın başlayacak. 29 Ağustos'ta sona erecek kurultayda 8 ana başlıkta panel ve söyleşiler düzenlenecek. ‘Mahkemede, devlette, seçimde, geçimde, inançta, eğitimde, yaşamda ve medyada adalet’ ana başlıklarında oturumların düzenleneceği Adalet Kurultayı’nda bu 8 başlığın altında yaklaşık 60 ayrı alt başlıkta toplantılar yapılacak. Ana panel ve çalıştaylarda yaklaşık 700 kişi konuşacak. İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) Başkanı Mehmet Mert de Adalet Kurultayı'nda bir panele konuşmacı olarak katılacak. Halk Tv canlı yayınlayacak.

Adalet Kurultayı için siyasi partilere davet gitmedi. Ancak Kurultay kapsamında ele alınacak tüm konularda farklı siyasi parti, oluşum ve derneklerden isimlere çağrılar yapıldı. Hazırlanan konuk listesinde sol-sosyalistlerden muhafazakarlara, ülkücülerden liberallere dikkat çeken isimler yer aldı. “Medyada adalet” başlıklı oturumun katılımcıları ise gazeteciler Oktay Ekşi, Doğan Tılıç, Ahmet Takan, İYGAD Başkanı Mehmet Mert, Milli Gazete’den Mustafa Kurdaş ve kısa süre önce cezaevinde çıkan Cumhuriyet gazetesi çizeri Musa Kart olacak. 29 Ağustos Salı günü saat 10.30-12.30 arası gerçekleşecek panel, Halk TV'den de canlı yayınlanacak.