İzmir Büyükşehir’in Ana Hizmet Binası alarm mı veriyor?

İzmir Büyükşehir’in Ana Hizmet Binası alarm mı veriyor?

İzmir’de geçtiğimiz gün yaşanan 6.0 şiddetindeki depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli, ana hizmet binasının güvenli olmadığı gerekçesiyle yönetime açıklama çağrısı yaparak, mesaiye bir saat geç başladı.

Onurcan UYGUR - İzmir/ Yunanistan’ın Midilli Adası açıklarında meydana gelen ve İzmir başta olmak üzere birçok kentte hissedilen 6.0 şiddetindeki depremin ardından, yapı güvenliği tartışılmaya başlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana hizmet binasında10 Mayıs günü yaşanan tavan çökmesi olayının ardından 6.0 şiddetindeki depremi de yaşayan işçiler, binanın güvenli olmadığı gerekçesiyle İBB yönetimine acil açıklama çağrısı yaparak, mesaiye bir saat geç başladılar.

10 Mayıs’ta Tavan Çökmüştü

Binanın sağlamlığından duydukları endişeleri aktaran bir açıklama yapan Tüm Bel Sen, ““Bundan 1 ay önce 10 Mayıs tarihinde, İBB ana hizmet binasındaki tavan çökme olayı sonrasında bina güvenliğine dair İBB yönetimine bir takım sorular yönelmiş ve “bina alarm veriyor” demiştik. Ancak o günden beri yöneticilerden bu konuyla ilgili tek bir cümle dahi duymuş değiliz. Bünyesinde yapı ve zemim güvenliği ile ilgili müdürlükler bulunan ve tüm İzmir’in depreme karşı güvenliğinde sorumluluğu bulunan İBB’nin bu konuya sessiz kalması bizim açımızdan kabul edilemez bir durumdur” denildi.

Deprem Değil İhmal Öldürür!

İBB yönetiminden acilen açıklama beklediklerini belirten işçiler, “Bizler bu binalarda hizmet üreten kamu emekçileri olarak İBB yönetiminden acil bir açıklama bekliyoruz. Sizlerin de bizimle birlikte çalıştığı bu binalar depreme dayanıklı mıdır? Olası yıkıcı bir deprem sonrası ortaya çıkacak manzaranın sorumluluğunu alabiliyor musunuz? Yoksa yine yıllardır olduğu gibi bu depremi de yine sessizlikle mi geçiştireceksiniz? Deprem değil, ihmal öldürür!”diyerek mesailerine geri döndüler.