İzmir'de 3 bin kişi aynı anda zeybek oynayıp Atatürk portresi oluşturacak

İzmir'de 3 bin kişi aynı anda zeybek oynayıp Atatürk portresi oluşturacak

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 3 bin kişi aynı anda zeybek oynayarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün renkli, kalpaklı portresini oluşturacak.

Özgür TUĞRUL-İzmir’in Bayraklı ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 3 bin kişi aynı anda zeybek oynayarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün renkli, kalpaklı portresini oluşturacak.

Her yıl Cumhuriyet Bayramı’na özel etkinlikler hazırlayan Bayraklı Belediyesi, bu yıl da 29 Ekim’i boş geçmedi. Etkinlikler kapsamında 3 bin kişi aynı anda zeybek oynamaya hazırlanıyor. 28 Ekim Cumartesi akşamı saat 19.23’te Smyrna Meydanı’nda gerçekleştirecek etkinliklerde zeybek oynayacak 3 bin kişi Atatürk’ün renkli, kalpaklı portresini oluşturacak. Gerçekleştirecek etkinliğin hazırlıkları ise tüm hızıyla sürdürüyor. Aynı anda zeybek oynayacak 3 bin kişi semt merkezlerinde, belediyenin spor tesislerinde prova yaparken, farklı yaş gruplarındaki gönüllüler eğitmenler eşliğinde zeybek oynuyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, etkinlik için Cumhuriyet gönüllülerinin ara vermeden çalıştığını belirterek, “Yıllar boyu unutulmayacak etkinliğimize katılmak için Bayraklı’nın dışından da çok fazla başvuru oldu. Vatandaşlar, ‘Atatürk için, Cumhuriyet için bu etkinlikte ben de yer almak istiyorum’ dedi. Bu bizi gerçekten çok mutlu etti. Yine Cumhuriyet Bayramımıza yakışır bir etkinlik gerçekleştireceğiz. İzmir’in çiçekleri Bayraklı’da açacak. Tüm hemşehrilerimizi 28 Ekim akşamı Smyrna Meydanı’na bekliyoruz” dedi.

Öte yandan, bu gösteri sonrası sevilen sanatçı Haluk Levent’in sahne alarak şarkılarını İzmirliler için seslendireceği öğrenildi.