İzmir'de adaylık yarışı başladı

İzmir'de adaylık yarışı başladı

CHP İzmir'de il başkan aday arayışları her geçen gün biraz daha netleşiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğu, milletvekiller, belediye başkanları, ilçe başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle temaslarından sonra YDK Üyesi Mahir Polat ve Deniz Yücel arasında tercih yaptı. Deniz Yücel uzlaşma arayışının adayı olarak il başkanlığı adaylığını açıkladı. 'Örgütün adayı' sloganı ile ortaya çıkan Utku Gümrükçü'nün ise 2 Ocak'ta

Deniz Yücel uzlaşma arayışının adayı olarak il başkanlığı adaylığını açıkladı. 'Örgütün adayı' sloganı ile ortaya çıkan Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ise Ankara'da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştü. Gümrükçü'nün 2 Ocak'ta CHP ilçe başkanlarının yapacağı final toplantısına müteakip adaylığını açıklayacağı bildirildi.

Salı günü adaylığını açıklaması beklenen Utku Gümrükçü

Deniz Yücel: Uzlaşı adayıyım

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel, kongrede yarışacağını ilan etti. Yücel'i başkan adaylığı açıklamasında ailesi, İl Sekreteri Birgül Değirmenci, İl Yöneticisi Ali Çalışkan ve bazı belediye meclis üyeleri yalnız bırakmadı. İl Başkanı Asuman Ali Güven basın açıklamasında yer almadı. Örgütten yana taraf olacağı mesajını veren Yücel, "Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkmak adına CHP'nin yerelde iktidarına güç vermek adına 7 Ocak'taki il kongresinde il başkan adayı olmaya karar verdim. CHP'ye gönül vermiş bir ailenin oğluyum. 3 kuşaktır İzmirliyim. Bu onurlu görev bana verildiği takdirde birleştirici olacağım. Kimseye değil örgütüme taraf olacağım. Grupçu anlayışla hareket etmeyeceğim” dedi. Yücel "Sen şu kişinin adayı mısın soruları var. Aziz Başkan destek verirse bu bana onur verir. Ancak ben kimsenin adayı değil CHP'nin adayıyım. Herkesten görüş alarak ortak akılla CHP'yi yönetmeyi amaçlıyorum" diye konuştu. Yücel son olarak, "Uzlaşı adayı olduğumu düşünüyorum. Örgütün beni sahiplenmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Erdal Aksünger: Örgüt ne diyorsa o

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, İzmir’de yaşanan son gelişmelerden sonra kongrede birden çok adayın yarışacağı bir ortamın oluştuğunu vurgulayarak, “Başkan Aziz Kocaoğlu ya da bir başkası bir isim söyleyebilir. Ama partiyi bu söylemler ilgilendirmez. Partililer kendi aralarında değerlendirme yapacaklar. Ben her zaman bu konuda örgüt ne diyorsa onların arkasında olacağım” dedi.