İzmir'de su sıkıntısı

İzmir'de su sıkıntısı

İzmir’de hafta başından itibaren Buca, Gaziemir, Karabağlar ve Konak’ın büyük bölümünde yaşanan su sorunu devam ediyor.

Özgür TUĞRUL- Kentin güney bölgesine içme suyu sağlayan Tahtalı Barajı’ndan su getiren ana boru hattında yaşanan arıza nedeniyle nüfus yoğunluğu en yüksek ilçelerde büyük sıkıntı yaşanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’ne bağlı 35 personelden oluşan ekip gece gündüz çalışmalarını sürdürürken arızanın yaşandığı su borularını yenilemeye başladı. Büyükşehir, bir yandan tamirat çalışmalarını sürdürürken diğer yandan Karabağlar İlçesi’nin su ile beslenen kesimine Üçyol Meydanı’ndan başlayarak İnönü Caddesi boyunca uzanan iletim hattı boyunca su beslemesi yaptı.  Ancak su tüketiminde gözlenen aşırı talep sonucu İzmir’in su dengesini sağlayan depolarda meydana gelen düşüş nedeniyle Hatay-İnönü Caddesi’ne su aktarımında güçlük yaşandı.  Ve böylece Karabağlar’ın Konak’a sınır olan büyük mahalleleriyle Konak’ın Çankaya, Göztepe, Mithatpaşa gibi sahile uzanan mahallelerinde de su kesintileri yapıldı.

İZSU’DAN 7/24 MESAİ

Arızanın yaşandığı iki metre 20 santim çapındaki betonarme borunun 12 metrelik kısmı yenilenecek. Bu işlemde altı metre betonarme borudan çeliğe geçiş parçası ile altı metrelik çelik boru kullanılacak. Kaynak işleminin uzun süre aldığını belirten İZSU yetkilileri boruların montajından sonra üzerinin betonla kaplanacağını belirtti. Betonun donma süresi beklendikten sonra kazılan yer kapatılarak hatta yeniden su verilecek. Ve böylece su kesintisi yaşanılan bölgelere 17 Mayıs Çarşamba günü saat 23:30’a kadar su verilmiş olacak. Belediye yetkilileri hummalı çalışmasını sürdürürken kaynak işleminin ardından daha önce açıklanan takvimden erken su vermeyi planlıyor. 

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

İzmir’de sıcakların da artmasıyla su talebinde patlama yaşanırken damacana ve su satıcıları da büyük talep gördü. Kent genelinde su talebine satıcılar yetişemedi. Ayrıca, binlerce vatandaş camilere ve okullara gitti. Kent genelinde toplu hizmetlerin verildiği hastane, okul ve camilerin depolarında su kalmadı. Büyükşehir ve İZSU yetkilileri koordineli bir şekilde su dağıtımı yaptı. Kesintilerin olduğu mahallelerde uzun kuyruklar oluştu, vatandaşlar ellerindeki bidonlarla bekledi.