İzmir için aldığımız sonuç çok da parlak değil

İzmir için aldığımız sonuç çok da parlak değil

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, referandum sonuçları için, “İzmir için aldığımız sonuç çok da parlak değil arkadaşlar. Gerçekçi olmak lazım. AKP oyunu aynen korudu. Oradan beklediğimiz çözülme henüz gerçekleşmedi” dedi.

Özgür TUĞRUL-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

İlçe Başkanı Kazım Çam referandum süreci ve sonrasında kentte yürütülen çalışmaların özetini Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na sundu. Çam, “16 Nisan referandumunda ilçemizde yüzde 80’in üzerinde oy aldık ama bu yeterli değil” dedi.

YETERLİ DEĞİL, AKP OYUNU KORUDU!

Kılıçdaroğlu Çam’ı dinledikten sonra, “İzmir için aldığımız sonuç çok da parlak değil arkadaşlar. Gerçekçi olmak lazım. AKP oyunu aynen korudu” diye konuştu.

Çam, “Bizim orada koruyamadı efendim” dedi ve araya Genel Sekreter Sındır girdi. Sındır, “Güzelbahçe İzmir’de üçüncü ilçe oldu” diye konuştu.  

Ardından tekrar konuşan Kılıçdaroğlu, “İzmir genelinde AKP oyunu korudu. Oradan beklediğimiz çözülme henüz olmuş değil. Çalışmalara aynen devam” dedi.

SÜRECİ KAVGASIZ GÖTÜRECEĞİZ

Kılıçdaroğlu, partisinin içinde bulunduğu olağan kurultay süreci ve 2019’da gerçekleşecek seçimler için de konuştu. İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan’ın, “Herkes bizden ilerleyen süreç için kavgasız, gürültüsüz bir dönem bekliyor” açıklaması sonrasında, “Evet bu süreci kavgasız götüreceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca 16 Nisan’da bir araya getirilen ‘hayır’ blokunun 2019 seçimlerinde de korunması için ipuçları verdi. ‘Evet’ bloku için konuşan Kılıçdaroğlu, “2019’a doğru giderken o bloktan da çalışmak isteyen varsa il ve ilçe yönetimine almanız lazım” ifadelerini kullandı.