İzmir'in ilçelerde başkan adayları açıklanıyor

İzmir'in ilçelerde başkan adayları açıklanıyor

CHP İzmir’de mahalle delege seçimleri birçok tartışmaya sahne oldu.Şimdi ise gözler 26 Kasım’da başlayacak olan ilçe kongrelerine çevrildi.

Özgür TUĞRUL-İlçelerde başkan adayları açıklanırken bazı ilçelerde sesizlik sürüyor. Çekişmeli ilçelerde fair play örnekleri de dikkatlerden kaçmıyor.

KONAK’TA TEK LİSTE
Konak'ta Başkan Şakir Başak "Örgütün isteğiyle aday oluyorum" derken adaylık açıklamasında bir önceki dönem karşısına çıkan Murat Erginci de yanında yer aldı. Başak muhalif temsilcilerle bir araya geldi ve beyaz bir sayfa açtıklarını ifade etti. Muhalifler de Başak 'ı destekleme kararı alınca tek listeli kongre netleşti.

BUCA’DA KAYA VE AKDAĞ REKABETİ 
İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Çağdaş Kaya, 2019’da iktidara birlikte gitme mesajı vermişti. Kaya kongre sonrası ortaya çıkan yapıları tek tek ziyaret etti. 47 mahalleyi gezerek görüşmelerini tamamlayan Kaya, kongrede karşısına çıkacak olan muhaliflerin adayı Kasım Akdağ'ı da adaylık açıklamasında yalnız bırakmayarak fair play örneği sergiledi.

KARABAĞLAR’DA  MUHALİFLER BİRLEŞTİ
Karabağlar'da Başkan Ali İhsan Yıldız devam edeceğini açıklarken karşısına çıkacağı iddia edilen muhalefetin üzerinde uzlaştığı isim Necati Akpınar'ın bu hafta içinde açıklama yapacağı ifade edildi.

BORNOVA’DA ÜÇLÜ REKABET
Bornova'da Başkan Nevzat Kavalar 'Adaylık için açıklama yapmama gerek yok. Zaten adayım' derken aday açıklaması yapan rakipleri Osman Koçanalı ve Adnan Hocaoğlu'nun açıklama törenlerine ise katılarak fair play örneği sergiledi.

KARŞIYAKA’DA ADAYLAR BELLİ 
Karşıyaka'da mevcut Başkan Uğur Yıldırım iddialı bir açıklama ile başkan adaylığını ilan ederken muhaliflerin adayı olarak lanse edilen Milletvekili aday adayı Serdar Koç ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 

BAYRAKLI’DA TEK LİSTE
Bayraklı'da Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile uyumlu çalışması ve Karabağ'ın istikrardan yana tavır sergilemesiyle gündeme gelen Başkan Cemalettin Alper, önceki hafta sonu 418 delegeyle bir araya gelerek gövde gösterisi yaptı. Alper tek listeli kongrenin tek adayı oldu.

ÇİĞLİ’DE BEYAZ LİSTE ÜSTÜN
Çiğli'de beyaz listede aday bolluğu yaşanıyor. Erkan Akar, Mert Özcan ve Behçet Köymen beyaz listeden aday olurken mavi listede ise belirsizlik söz konusu. Mevcut Başkan Zeynel Mertoğlu'nun adaylığının kesinleşmemesi mavi listenin yeni bir isim üzerinde çalıştığı iddialarını gündeme getirdi.

GAZİEMİR’DE HENÜZ ADAY YOK
Gaziemir'de ise henüz açıklama yapan aday yok. Belediye başkanı ile İlçe Başkanı Umut Tekin arasındaki sessiz gerginlik ve Tekin'in aday olmaması çıkacak aday açısından da sorun yaratıyor. 

İzmir’de diğer ilçelerden Kemalpaşa'da ise mevcut Başkan Ulviye Üreten adaylığını açıklarken muhaliflerden de Mehmet Ayçi adaylığını ilan etti.

Güzelbahçe Kazım Çam ise cumartesi günü delegasyona vereceği bir yemekle adaylığını açıklayacağını duyurdu. Sorunsuz bir mahalle delege seçimi dönemi geçiren Çam, rahat bir kongre geçirecek.

Çeşme'de Ekrem Oran'ın adaylığını ilan etmesi ardından tek listeli kongre olacağı ifade edildi.