İzmirliler'in 'Adalet Yürüyüşü'ne desteği devam ediyor

İzmirliler'in 'Adalet Yürüyüşü'ne desteği devam ediyor

Yürüyüşün 17. Gününde 1111 metrelik dev Türk Bayrağı altında yürüyenler arasında İzmirli Başkanlar Uyar ve İnce de yer aldı.

Özgür Tuğrul / Yurt- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ hız kesmeden devam ediyor.

17. Gününde olan Adalet Yürüyüşü bugünkü etabına Sakarya Kızılcıkorman mevkisinden başladı. Yürüyüşe katılanlar Şişli Belediyesi tarafından getirilen 1111 metrelik dev Türk bayrağının altında yürüyor.

İzmir İl Örgütü’nün Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na Ramazan Bayramı boyunca sürdürdüğü destek de devam ediyor. Yürüyüşün 17. Gününde de il yöneticileri, ilçe başkanları ve belediye başkanları ‘Adalet Yürüyüşü’ndeki yerini aldı.

İstanbul’da son bulması planlanan programa İzmir’den katılım günbegün artarken parkura bugün katılan isimler arasında Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile ilçe teşkilatlarından isimler yer aldı.

Urla Belediye Başkanı Uyar, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Hak, hukuk, adalet diye bağırdık. Kardeşçe yaşamanın tek yolu adalettir” dedi.

Diğer yandan İzmir'de çevre mücadelesi yürüten önemli platformlardan olan Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) üyeleri de hazırladıkları dövizlerle yürüyüşteki yerini aldı.