Kadınlar 'Hayır' için bir araya gelecekler

Kadınlar 'Hayır' için bir araya gelecekler

Referandum sürecinde ‘Hayır’ kampanyası yürüten kadınlar, bu kez de ‘Hayır’larına ‘sahip çıkmak’ için sokağa çıkmaya hazırlanıyor.

‘Kadınlar Birlikte Güçlü’ kampanyasıyla referandum sürecinde ‘Hayır’ çalışması yürüten kadınlar, seçim sonucu ne olursa olsun 18 Nisan’da eylemlerine devam edeceklerini duyurmuştu.

YSK’nın ‘mühürsüz kararı’ sebebiyle muhalefetin ‘şaibeli’ olarak nitelediği seçimleri de protesto ederek “Kadınların Hayır’ı Biter mi Sandın?” diyen kadınlar, bu akşam (18 Nisan) 19.30’da Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelecek.

Eylem çağrısında şu ifadelr kullanıldı: “Biz geçen hafta, yani 13 Nisan’da sokaklara çıktığımızda referandum sonucu ne olursa olsun 18 Nisan’da yine sokakta olacağımızı, isyanımızı devam ettireceğimizi ilan etmiştik.

Fakat biliyoruz ki, oldu bittiye getirilerek açıklanan sonuçla, kadınların özgürlüğünü de sınırlandırılmak isteyecekleri bir döneme gireceğiz. Ama Hayır! Kabul etmiyoruz. Bu nedenle referandum öncesinde söylediğimiz gibi #Hayır’larımızı büyütmeye devam ediyoruz. Şimdi de ‘#KadınlarınHayırı biter mi sandın’, ‘Hayatımız bizim senin mi sandın’ demek için tüm kadınları sokaklara çağırıyoruz!”

Dün baskı ve zorla, şaibeyle sürdürülen bir referandum sürecinin sonunda ülkenin tamamını tek bir adamın isteklerine, arzularına hapsetme hedefli anayasa değişikliği referandumda geçirildi. Biz kadınların tamamının hayatları, bedenleri, emekleri hakkındaki kararlar tek bir adama ’emanet’ edilmek isteniyor. Bunun, kadın cinayetlerine, istismara, tacize, tecavüze, erkek egemenliğine, eşitsizliğe karşı mücadele eden biz kadınlar için ne anlama geldiğini biliyoruz. Ama Hayır! Kabul etmiyoruz. Bunun bilinciyle sokaklara çağırıyoruz!”