Kadınlar Savunmaya çağırdı

Kadınlar Savunmaya çağırdı

Kadınlardan feminist özsavunma hareketi kurma çağrısı: “Kadınlar Savunmaya”

İstanbul Kadıköy’de bir araya gelen kadınlar, “Kadınlar Savunmaya” diyerek erkek şiddetine, cinsel istismara, cinsiyetçiliğe karşı feminist özsavunma hareketi kurma çağrısı yaptı

İstanbul Kadıköy’de bir araya gelen kadınlar, “Kadınlar Savunmaya” diyerek erkek şiddetine, cinsel istismara, cinsiyetçiliğe karşı feminist özsavunma hareketi kurma çağrısı yaptı.

Geride bıraktığımız beş haftada mahallelerinde, sokaklarda, pazarlarda ulaşabildikleri her kadına “Kadınlar ne ister” diye sorarak verdikleri kartlara dileklerini yazdıran kadınlar bugün de (10 Mart) Kadıköy Rıhtım’da bir araya gelerek taleplerin, isteklerin, dileklerin yazılı olduğu kartlarla mor pankarta “Kadınlar Savunmaya” yazdı.

“Kadınlar birlikte güçlü”, “Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Kadınlar savunmaya” sloganlarının sık sık atıldığı buluşmada kadınlar şarkılar söyleyerek halaylar çekti.

“Buraya topladığımız kartları, dilekleri ve talepleri ortalığa saçmaya geldik. Kartlarımız ile bir tarihi yazmaya, haydi kadınlar birbirimizi savunmaya geldik. Neden buraya ‘Kadınlar Savunmaya’ yazıyoruz. Çünkü ancak ve ancak kadın kadını dinler ve anlar” diyen eylemciler, çevredeki kadınlara seslenerek kurdukları masada taleplerini yazmaya çağırdı.

Buluşma sırasında çevreden birçok kadın “Hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz” diyerek kartlara, “Kadınlar artık ölmesin”, “Otobüste tek kaldığımda korkmak istemiyoruz” yazdı.

Eylemciler, tüm kadınları feminist özsavunma hareketine katılmaya çağırarak şunları söyledi:

Kadınlar birbirini dinleyerek, birbirini savunarak, birbiriyle dayanışarak hayatta kalabilir. Yaşanabilir, güzel bir ülke itaatsiz kadınların birbiriyle dayanıştığı, birbirini savunduğu bir örgütle, bir hareketle, bir kadın savunması ağıyla kurulabilir. Bütün kadınlara bu bilgiyi ulaştırmaya, kendi arkadaşlarıyla, iş çevreleriyle kadınların savunma ağını kurmaya; erkek şiddetine, istismara, cinsiyetçiliğe karşı feminist özsavunma hareketine katılmaya çağırıyoruz.

Kadınlar savunmaya! Yalnız değiliz, çünkü kadınlar var. Kadınlar savunmaya! Kadınlar kadınları, hayatı ve bu ülkeyi savunacak. Kadınlar savunmaya!