Karabağlar Belediyesi’nden bir proje yarışması daha...

Karabağlar Belediyesi’nden bir proje yarışması daha...

İlçenin gelişmesi, modernleşmesi için çalışmalarını sürdüren Karabağlar Belediyesi, İzmir’in 3. Büyük Kent Meydanı proje yarışmasının ardından bir proje yarışması daha düzenliyor.

Uzundere’de yapılması planlanan “Cemevi Sosyokültürel Merkez  Ulusal Mimari Proje Yarışması için başvurular başladı. Yarışmanın sonuçları 29 Aralık 2017 tarihinde açıklanacak. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar' kimlik kazandıracak çalışmaları gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi. Uzundere Köyü’nün gelişmesi için Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile protokol imzalayan Karabağlar Belediyesi, şehircilik planı ve kent estetiği açısından yeni bir projeyi daha Uzundere’de hayata geçirecek. Bu kapsamda şu an Uzundere Cemevi’nin bulunduğu alana Karabağlar Belediyesi, Cemevi Sosyokültürel Merkez yapılması için proje yarışması düzenliyor.

Çok amaçlı tesisin jürisi hazır İçerisinde ibadethane dışında aşevi, kütüphane, çok amaçlı salon, eğitim atölyeleri, kafe ve sosyal mekanların bulunacağı proje yarışmasının jüri başkanlığını Mimar Doç. Dr. Deniz Dokgöz yaparken, asli jüri üyeleri Mimar Prof. Dr. Hikmet Sivri Gökmen, Mimar Mehmet Kütükçüoğlu, İnşaat Mühendisi Muzaffer Tunçağ ve Mimar Öğretim Görevlisi Can Gündüz, danışman jüri üyeliğini Sosyolog Prof. Dr.Özkan Yıldız, Mimar Dr. Dürrin Süer, Dr. Gani Pekşen, Halk Bilimci Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ersal, Mimar ve Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Hepşengünler,yedek jüri üyeliği görevi ise Mimar Yelda Tuna ve İnşaat Mühendisi Deniz Alkan’dan oluşacak. Yarışmanın raportörlüğünü de Nil Yaprak, Seda İlhan ve Yasemin Musal yapacak.

Proje teslimi 19 Aralık 2017 Jürinin yapacağı değerlendirme sonucu 1’inci 70 Bin TL, 2’nci 50 Bin TL, 3’üncü ise 30 Bin TL para ödülü kazanacak. Ayrıca yarışmada 5 mansiyona 15’er Bin TL para ödülü verilecek. Yarışmada proje teslimi 19 Aralık 2017 olarak belirlenirken, sonuçlar 29 Aralık Cuma
günü açıklanacak. Kolokyum ve ödül töreni ise 6 Ocak 2018 Cumartesi günü yapılacak.

Karabağlar'a kent kimliği kazandırıyoruz
Yarışmanın jüri üyeleriyle bir araya gelen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar'a kimlik kazandıracak çalışmalar yaptıklarının altını çizerek “Önce meydan için tasarımyarışması düzenledik. Şimdi de Karabağlar';ın en önemli yerlerinden  biri olan Uzundere Mahallesinde “Uzundere Cemevi Sosyokültürel Merkez” için ulusal mimari proje yarışması düzenlemeyi uygun gördük. Tüm jüri üyelerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.Yarışma ile ilgili bilgiler www.karabaglar.bel.tr adresi yarışma bölümünden, ayrıca 414 77 89 numaralı telefondan alınabilir.