Karşıyaka, Nazım Hikmet’i andı 

Karşıyaka, Nazım Hikmet’i andı 

Türk ve dünya şiirinin unutulmaz ismi Nazım Hikmet Ran, ölümünün 54. yıl dönümünde, Karşıyaka’da gün boyu süren etkinliklerle anıldı. 

Şairin anıtı başında yapılan törenin ardından, porte karikatürlerinden oluşan bir açıldı. Akşam da Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda sanat dolu bir anma gecesi gerçekleştirildi.

DUYGU DOLU TÖREN

Karşıyaka Belediyesi tarafından, Şair Nazım Hikmet Ran’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler, Girne 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’ndaki anıtında düzenlenen törenle başladı. 7’den 70’e her yaştan Nazım severler, anıtı karanfillerle bezedi. Özgiller Dalan İlkokulu öğrencilerinden oluşan Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi Çocuk Korosu’nun seslendirdiği şiirlerle duygu dolu anlar yaşandı. Şiir Atölyesi üyeleri de en güzel eserlerini okuyarak Nazım Hikmet’i andı. Atölye Yönetmeni Veysel Çolak ise konuşmasında, Nazım Hikmet’in mücadeleyle geçen hayatı ve eşsiz edebi kişiliğini anlattı.

BİR SERGİ, BİR DİNLETİ

Aynı gün, Latife Hanım Köşkü Anı Evi Özel Müzesi’nin bahçesinde, ‘Nazım Hikmet Karikatür Portre Sergisi’nin de açılışı yapıldı. Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği işbirliğiyle gerçekleştirilen sergi, bir hafta boyunca ziyaret edilebilecek. 
Günün son etkinliği ise Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen Şiir ve Müzik Dinletisi oldu. Yetkin Dikinciler, Senem Demircioğlu ve İklim Tamkan, salonu dolduran yüzlerce izleyiciye duygusal bir gece yaşattı. 

“GERÇEK BİR DEHA”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Nazım Hikmet; kavgası sanatının, sanatı kavgasının ürünü olan büyük bir şair, gerçek bir dehadır. Nazım Hikmet’in yaşamı, dünyayı anlamaya çalışanlar için bir üstün ahlaklılık örneğidir. 2015 yılında açtığımız anıtla Karşıyakamızda ölümsüzleşen Nazım Hikmet’i bir kez daha saygıyla anıyor; bizlere bıraktığı mirası geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.