Kartaltepeliler evi,halk kütüphanesi ve etüt merkezi açıldı

Kartaltepeliler evi,halk kütüphanesi ve etüt merkezi açıldı

Kartaltepeliler Evi, Halk Kütüphanesi ve Etüt Merkezi, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu tarafından açıldı.

Kartaltepelilerin sıcak bir ortamda buluşup Bakırköy Belediyesi’nin ikramı çaylarını yudumlayabilecekleri, Halk Kütüphanesi ve Etüt Merkezi’nde de çocuklarımızın derslerini çalışıp, ödevlerini yapabilecekleri Kartaltepeliler Evi, Halk Kütüphanesi ve Etüt Merkezi Bakırköylülerin hizmetine girdi.

Açılış sonrası kahvaltıda Bakırköylüler ile bir araya gelen Başkan Kerimoğlu yaptığı konuşmada: “Kartaltepeliler Evimizin; acılarımızın az olduğu ama acılarımızı paylaştığımız, sevinçlerimizin bol olduğu ve sevinçlerimizi paylaştığımız bir buluşma alanı olmasını temenni ediyorum. Etüt merkezimizde de öncelikle çocuklarımızın, öğrencilerimizin, gençlerimizin ve siz Bakırköylülerin ücretsiz kullanabileceği internet bağlantılı bilgisayarlar bulunuyor. Eğitim verme imkanı her ne kadar Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğunda da olsa Bakırköy Belediyesi olarak gerek okullara yaptığımız fiziki iyileştirmelerle gerekse bakım evleri, barınma, etüt ve dershane, psikolog ve pedagoglarımız ile eğitime katkı sunmayı asli görevimiz sayıyoruz” dedi.

Kamuya Ait Alanlarda Spor İmkanı

Sosyal paylaşım alanlarının, halkın cömertliğinin, misafirperverliğinin ve dayanışma gücünün ortaya çıkacağı mekanlar olduğunu dile getiren Kerimoğlu, “Sosyal Belediyecilik anlayışı başlattığımız çalışmalar ile eğitim ve spor alanında hizmetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Bakırköy Belediyesi’nin mülkiyetinde olan kamu ait tüm alanlarında ücretsiz spor yapılabilmesi için çalışmaları başlattık. Hiçbir kişi, kurum, topluluk kuruluş amacının dışına çıkarak spor, eğitim ve sosyal dayanışma gibi fedakarlık ve ulvi bir amacın arkasına saklanarak kamunun kaynaklarını kullanamaz. Biz belediye olarak kamu malının suiistimaline izin vermeyecek hukukun gücünü kullanarak, amacı dışında kullanılan her kamu mülkünü çocukların, gençlerin ve dahi Bakırköylülerin ücretsiz spor yapabilecekleri alanlara dönüştüreceğiz.” dedi.

Naim Süleymanoğlu Adına Park Açılacak

Son zamanlarda gündemi meşgul eden kaçak yapıların yıkılması kararlarına ek olarak yakın bir zamanda yine Bakırköy Belediyesi mülkiyetinde olan İstanbul Caddesi üzerindeki bir alanı 20 yıl aradan sonra kamulaştırdıklarını ve ivedilikle halkın hizmetine sunulacağının müjdesi veren Kerimoğlu, söz konusu alanın geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Milli Halterci Naim Süleymanoğlu’nun isminin yaşatılacağı bir park olacağını belirtti.