Kılıçdaroğlu, 'bıçak kemiğe dayandı' dedi, yürüyüş başladı

Kılıçdaroğlu, 'bıçak kemiğe dayandı' dedi, yürüyüş başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’nü başlattı. Güvenpark'a gelen Kılıçdaroğlu, "Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Her özgür ülke gibi uygar ülke gibi kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı artık. Yeter diyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyoruz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun günde 18 km katedeceği, yürüyüşün 28 gün sürmesi bekleniyor.

Polis ekipleri Güvenpark içerisinde bomba köpekleri ile arama yaptı. Emniyet güçleri, vatandaşları üst aramasından sonra Güvenpark’a almaya başladı…
Konuyla ilgili son açıklama Ankara Valiliği tarafından saat 08:30 yapıldı. Açıklamada, CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu tarafından bugün saat 11.00'de Güvenpark'ta toplanılarak İstanbul Maltepe'ye kadar devam edeceği açıklanan yürüyüş ile ilgili olarak bazı tedbirlerinin alınmasının uygun bulunduğu vurgulandı.

Valilik, yapılacak etkinlikte kamu düzeninin, kamu güvenliğinin, trafik düzeninin ve toplantıya katılanların güvenliğinin sağlanması esas olduğuna dikkat çekerek bu amaçla, alınacak güvenlik tedbirlerine etkinliği düzenleyen ve katılanların uymasının zorunlu olduğunu vurguladı.

DAKİKA DAKİKA TARİHİ ADALET YÜRÜYÜŞÜ

Saat: 14:00 Kortejin coşkulu yürüyüşü devam ediyor.

Saat: 13:30 Kortej bugünkü etabın yarısını tamamladı. Adalet yürüyüşünde ilk 10 kilometre tamamlandı.

Saat: 13:00 – CHP lideri Kılıçdaroğlu kortejin yaklaşık 50 metre önünde kaldı. CHP lideri grubun önünde tek başına yürüyüşünü sürdürüyor.

Saat:12:30 Kortejin başı Yenimahalle’ye geldi…

Saat:12:00 Kortejin uzunluğu yüzlerce metre… Henüz Güvenpark’tan bir buçuk kilometre kadar uzaklaşılabildi. Maltepe Cezaevi’ne 467 kilometre kaldı… Korteje trafikteki araçlar da kornalarını çalarak destek veriyor. Binalardaki vatandaşlar da pencerelerden el sallayarak adalet yürüyüşüne destek veriyor.

Saat: 11:40 Kılıçdaroğlu'na vatandaşın ve basın mensuplarının yoğun ilgisi nedeniyle izdiham yaşadı. Kılıçdaroğlu ve kurmayları, Ankara Kızılay AVM'de kısa bir mola vermek zorunda kaldı.

Saat: 11:20 – Kortej sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Alanda onbinlerce insan var. Yürüyüşe ÖDP ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu da katılıyor.  Arapça, Almanca, İngilizce ve Fransızca ‘Adalet' pankartlarının da taşındığı yürüyüşte, ‘Ya hep beraber ya hiç birimiz', ‘Faşizme karşı omuz omuza', ‘Kurtuluş yok tek başına' sloganları atılıyor.

Saat:11:10 Kılıçdaroğlu'nun aracı parka giriş yaptı. CHP lideri araçtan inişinde daha önce açıkladığı üzere; eline üzerinde ‘adalet' yazan pankartı aldı.

Kılıçdaroğlu “Adaletin olmadığı ülkede yaşamak istemiyoruz. Bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür. Adalet isteyen herkes bu yürüyüşe katılmalıdır. Adalet,adalet, adalet…. Tüm dünya duysun. Yeter artık! Dikta istemiyoruz. Darbecileri istemiyoruz. 20 Temmuz darbesini yapanları istemiyoruz. Köylüler, işçiler, memurlar için, hepimiz için adalet istiyoruz, herkes için adalet istiyoruz” dedi.

CHP yönetiminin talimatıyla alana bir tane bile parti bayrağı ya da flama sokulmadı. CHP’nin seçim otobüsüde üzerinde sadece ‘adalet’ yazılı şekilde korteje dahil edildi.
Parka CHP liderinin eşi Sevil Kılıçdaroğlu da geldi. Sevil Kılıçdaroğlu eşinin açıklamasının ardından “Buraya kadar ben de destem için geldim” dedi.

Saat 10:55  -Güvenpark'taki tarihi yürüyüş için CHP lideri eşiyle birlikte evinden ayrıldı. Kılıçdaroğlu “İstanbul'a kadar yürüyeceğim. Bu son olmayacak. Bizim mücadelemiz adalet gelene kadar sürecek” dedi.

Saat: 10:30 -CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel izlenecek güzergâhı da açıkladı. Buna göre kortej bugün Yenibatı'daki 75. Yıl Hipodromu'na kadar yürüyecek. Bugünkü yürülüş yaklaşık 22 kilometre sürecek.
guzergah-orta

Saat: 10:00 -CHP milletvekilleri saat 10:00 sıralarında Güvenpark'a geldi.

Saat 08:00 – CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşünü başlatacağı Güvenpark'ta hareketlilik dün gece saatlerinde başladı. Park sabah saatlerinde polis tarafından önlem amaçlı kısa süreli kapatıldı. Emniyet güçleri Güvenpark içerisinde bomba köpekleri ile arama yaptı.  Vatandaşlar üst aramasından sonra Güvenpark'a alınmaya başlandı…


-CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel izlenecek güzergahı da açıkladı. Buna göre kortej bugün Yenibatı’daki 75. Yıl Hipodromu’na kadar yürüyecek. Bugünkü yürüyüş yaklaşık 22 kilometre sürecek.

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAK

Valilik, yürüyüş nedeniyle, saat 09.30 itibariyle Kolej Kavşağı-Anadolu Meydanı (Tandoğan) arası, Atatürk Bulvarı Meşrutiyet Caddesi kesişimi-Ulus kavşağı arası, saat 11.00 itibariyle, Erbakan Meydanı-Baruthane Kavşağı arası, Ulus Meydanı-Baruthane Kavşağı arası, Demokrasi Meydanı (Tren Garı Kavşağı)-Baruthane Kavşağı arasında kalan cadde ve sokakların trafiğe kapatılacağını açıkladı.  Ayrıca, saat 08.00 itibariyle etkinlik sona erene kadar 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanındaki tüm Metro durakları kapatılacak olup seferler bir önceki ya da bir sonraki duraktan sağlanacağı bildirildi.  Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için trafiğe kapanacak yollar ile metro ulaşım durumunu dikkate almalarının faydalı olacağının değerlendirildiğine dikkat çekildi.