Kılıçdaroğlu'ndan tarihi konuşma: Bedeli ben ödeyeceğim

Kılıçdaroğlu'ndan tarihi konuşma: Bedeli ben ödeyeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'dan İstanbul'a başlatacağı "Adalet Yürüyüşü"nün bazı ayrıntıları netleşti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Güvenpark'tan başlatacağı ve İstanbul Maltepe'ye kadar sürdüreceği yürüyüşle ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 'Adalet Yürüyüşü'ne başlıyorum. Umarım vicdanları sağır olanlar bize duyarlar. Biz gerginlik kavga istemiyoruz, biz hapishanede gazeteciler istemiyoruz. Bunlar bize acı veriyor. Bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli ben ödeyeceğim demiştim. Şimdi yürüyüşe başlıyorum. Bu yürüyüş son olmayacak.

Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş başlatacağı Güvenpark polis tarafından kapatıldı. Parkın güvenlik araması için kapatıldığı belirtildi. Polis ekipleri, vatandaşları üst aramasından sonra Güvenpark'a almaya başladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve bazı CHP'li vekiller Güvenpark'a geldi. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Ankara'daki evinden çıktı. Eşi ve oğluyla Güvenpark'a doğru yola çıkan Kılıçdaroğlu, evinin önünde gazetecilere şu açıklamayı yaptı: 'Adalet Yürüyüşü'ne başlıyorum. Umarım vicdanları sağır olanlar bize duyarlar. Biz gerginlik kavga istemiyoruz, biz hapishanede gazeteciler istemiyoruz. Bunlar bize acı veriyor. Bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli ben ödeyeceğim demiştim. Şimdi yürüyüşe başlıyorum. Bu yürüyüş son olmayacak. 

YÜRÜYÜŞÜN AYRINTILARI NETLEŞTİ

NTV'de yer alan habere göre, yürüyüşten bazı ayrıntılar şöyle:

- Ankara Güvenpark'tan başlayacak ve Maltepe Cezaevi'nde son bulacağı belirtilen yürüyüşte, Kemal Kılıçdaroğlu'nun günde 18 km katedeceği belirtildi.

- Kılıçdaroğlu ve CHP'lilerin Güvenpark'a spor kıyafetlerle gelmesi öngörülürken, yürüyüşün 28 gün sürmesi bekleniyor.