Kocaoğlu’ndan Bayraklı pazaryeri salvosu

Kocaoğlu’ndan Bayraklı pazaryeri salvosu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Foça’daki törende yaptığı konuşmada Bayraklı’da bulunan Özkanlar Pazaryeri krizine değindi.

Bornova Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi arasında yaşan pazar yeri tartışması daha sonra esnafın genel merkez temaslarıyla sürdürülmüştü. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan çözüm noktasında yardım istenmişti. Sonraki aşamada ise pazarcı esnafı İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylemler düzenlemişti.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın uygun bir yer bulmadığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in genel merkez ziyareti üzerinden sert eleştirilerde bulundu.

İLÇE BAŞKANI GENEL BAŞKAN’A GİDİYOR; İŞİ MİDİR PAZAR? 

Başkan Kocaoğlu, “Bayraklı’da bir pazar sorunu var; Özkanlar pazaryeri kapandı. Uygun bir yerde geçici olarak Pazar kurulsun dedik, Bayraklı Belediye Başkanı kabul etmedi. Biz de Pazarcılar Odası’na dedik, ‘Biz başkanla konuştuk. Gerek yok diyor. Bizlik bir şey yok. Pazar A’dan Z’ye ilçe belediyesinin işi’ diye... Geçen gün de ‘Büyükşehir çözsün’ diye bir laf… İlçe Başkanı Genel Başkan’a gidiyor; işi midir pazar? Kimi temsilen gidiyor? Vekaleten mi gidiyor? Nasıl gidiyor? Hangi mantıkla gidiyor? Hangi mantıkla kabul görüyor? “Efendim Büyükşehir Belediyesi çözsün’. Muhaliflerin de işine geliyor, tereyağlı ekmek… Sonra Büyükşehir’in önünde pazarcı eylem yapıyor” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI KAÇAK DÖVÜŞEREK OLMAZ

Kocaoğlu ayrıca, “Herkes, kim olursa olsun sorumluluğunu idrak edecek. Başkasının üstüne yıkmayacak. Belediye başkanlığı yasa uygular. Vatandaşın hoşuna gitmeyecek işi de yasa istiyorsa yapmak zorundasınız ama adil, hakkaniyetli çalışarak, vatandaşın hoşuna gitse de gitmese de, kentin geleceğini düşünerek karar verir ve adam gibi uygularsınız. Belediye Başkanlığı kaçak dövüşerek olmaz, tavşana kaç tazıya tut diyerek olmaz. Bu kolaycılıktır. Hem çalışır hem hemşerilerini sayar sever; onlar için didinir. Adam gibi durur. Zor iştir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı. O dengeleri kurmak, vatandaşın menfaatini korumak ama yanlışa yanlış, olmaza olmaz demek, belediye başkanının en önemli özelliklerinden bir tanesi olmalıdır” diye konuştu.