Konya’da Suriyelilerin gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü

Konya’da Suriyelilerin gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü

Konya'da Suriye uyruklu iki grup arasında gürültü meselesi nedeniyle çıkan kavgada kalbinden bıçaklanan 23 yaşındaki Muhammed El Ahmed yaşamını yitirdi. Katil ise maktulün kuzeni çıktı.

Olay, dün akşam saat 20.20 sıralarında merkez Meram ilçesi Sahibata Mahallesi Altay Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Suriye uyruklu Muhammed El Ahmed, evinin karşısındaki apartmanda oturan Suriyeli aileyi cama çıkarak gürültü yapmamaları konusunda uyardı.

Bunun üzerine iki aile arasında çıkan tartışma grupların sokağa inmesiyle kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Muhammed El Ahmed kalbiden bıçaklanarak ağır yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Muhammed El Ahmed olay yerinde yapılan ilk müdahalesin ardından ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Muhammed El Ahmed burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

23 yaşındaki Muhammed El Ahmed’in katil zanlısı amcasının oğlu 21 yaşındaki Hasan El Ahmed ise evinde yemek yerken yakalandı. Gözaltına alınan Hasan El Ahmed ilk ifadesinde aralarında daha önceden husumet bulunduğunu, kuzeninin de elinde bıçak olduğunu, kendisinin önce davaranarak bıçakladığını söylediği öğrenildi. Hayatını kaybeden Muhammed El Ahmed’in 8 yaşında bir çocuğu ve eşinin de hamile olduğu belirtildi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Hasan El Ahmed ve kavgaya karıştığı belirlenen kardeşi Ammar El Ahmed’in polisteki sorgusu sürüyor.