Köy çocukları 23 Nisan’ı Büyükçekmece’de kutlayacak

Köy çocukları 23 Nisan’ı Büyükçekmece’de kutlayacak

Türkiye’nin dört bir yanından 8 köy okulundan öğrenciler Büyükçekmece Belediyesi’nin konuğu olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul’a geliyor. 

Büyükçekmece Belediyesi’nin geliştirdiği “7 Renk, Büyük Ahenk” adlı proje kapsamında Van, Hatay, Şanlıurfa, Trabzon, Adapazarı, Muğla, Kars ve Çanakkale’den çoğunluğu daha önce köyünden hiç çıkmamış toplam 138 çocuk ve 28 öğretmen Büyükçekmece’de buluşuyor.   
Proje, Büyükçekmece Belediyesi Kültür Müdürlüğü Halk Akademisi Güzel Sanatlar birimi ressam eğitmenlerinin tespit edilen köy okullarını ziyaret etmesiyle başladı. Eğitmenler, tualleri ve resim malzemeleriyle okullara gidip çocuklara serbest resim çalışması yaptırdı. Her okulda öğrencilerin çizdiği bu resimler alınıp Büyükçekmece’ye getirildi.   

'DOSTLUK VE KARDEŞLİK İÇİN'

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün proje ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:  “7 renk, büyük ahenk adlı bir proje kapsamında her bölgemizin bir okulundan öğrencilerimizi buraya topluyoruz. Öğrencilerimiz ve öğretmenleri 20 Nisan’dan itibaren konuğumuz olarak Büyükçekmece’ye gelecek. Burada ve İstanbul genelinde sosyal kültürel etkinlikler, tarihi ve turistik geziler gerçekleştireceğiz.  Çocuklarımız doya sıya eğlenecek, başka bir şehri, başka çocukları tanımış olacak. Atatürk’ün armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hep birlikte kutladıktan sonra evlerine dönecekler. Bu Türkiye’nin birlikte ne kadar güçlü olduğunu, ne kadar ahenkli olduğunu gösterme projesidir. Dostluk ve kardeşlik projesidir.” 

TÜRK BAYRAĞI VE ATATÜRK PORTRESİ ÇİZECEKLER 

Dört gün Büyükçekmece’de konaklayacak öğrenciler 23 Nisan törenlerine kadar İstanbul’da akvaryumu, tiyatroları, tarihi yerleri gezecek ve kendileri için hazırlanmış özel programlara katılacak. 23 Nisan günü ise, Büyükçekmece Belediyesi önünde çocukların daha önce yaptığı resimlerden bir resim sergisi açılacak.  Yine belediye binası önünde tüm öğrencilerin katılımıyla kırmızı beyaz Türk bayrağı ve Atatürk portresinden oluşan dev bir Puzzle (yapboz) Türkiye haritası yapılacak.   Aynı gün Büyükçekmeceli çocuklarla konuk çocuklar, ortak çocuk partisi, yapboz etkinliği,  çocuk dans gösterisi, folklor, yüz boyama, çocuk bandosu, sanat ve el zanaatları atölyeleri gibi etkinliklere katılacak.