Küçükçemece'de 19 Mayıs'a 'koordineli karşı duruş'

Küçükçemece'de 19 Mayıs'a 'koordineli karşı duruş'

Küçükçekmece Kaymakamı 19 Mayıs resmi tören yerini tören alanı yerine bir okulun salonunu belirledi, AKP'li belediye başkanı ve ilçe başkanı ise belediyenin önündeki çelenk törenine katılmadı.

CHP Küçükçekmece ilçe başkanı Turgay Özcan ilçe merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamalarda skandallar zincirini anlatarak tepkisini dile getirdi.

"RESMİ YAZIYLA TÖREN ALANINI SORDUK"

CHP Küçükçekmece ilçe başkanı Turgay Özcan, "19 Mayıs'a günler kala Kaymakamlık ve belediye'ye yazı yazarak 19 Mayıs törenlerinin nerede yapılacağını sorduk. Bize verilen yanıtta belediyenin önündeki Atatürk anıtının bulunduğu yer söylendi. Biz örgütümüzle birlikte gittiğimizde diğer siyasi partiler, dernekler ve meslek odaları vardı. İlçe milli eğitim müdür yardımcısının dışında devleti temsil eden kimse yoktu. Kaymakam da belediye başkanı da AKP örgütü de yoktu. Cumhuriyet'in ilk adımının atıldığı 19 Mayıs törenlerine katılmamaları Devlet ve partinin koordineli bir karşı duruşudur. Bunu reddediyoruz." dedi.

KERMESTE KONUŞAN KAYMAKAM!

Başkan Özcan, "Kısa bir süre önce bizim de davetli olduğumuz özel bir okulun kermesinde Kaymakam bey katılarak konuşma yapıyor ancak 19 Mayıs törenlerinde ortadan kayboluyor. Bu iş ağır geliyorsa o makamı terkedecekler" dedi.

AVCILAR ÖRNEĞİ

İlçe başkanı Özcan sözlerinin sonunda "Avcılar Belediye Başkanımız sayın Handan Toprak, 19 Mayıs törenlerine giderken düşmesi sonucu kolunu kırıyor ancak acılarına katlanarak töreni tamamladıktan sonra hastaneye gidiyor. Bunların kolu bacağı da kırılmamış, hepsi sapa sağlam" dedi.