Ligin Arz-ı Hâli

Ligin Arz-ı Hâli

Bir süredir yedek kalan Ali Çamdalı’nı ilk 11’e alan Aykut Kocaman bu defa Alban Meha ve Ömer Ali’yi yedeğe çektiği maçta Gaziantep’e yenilerek ligin dibine heyecan kattı. 

Aykut Hoca ilginç oyuncu seçimleri ile “hiç değişmedim seneye çıldırtıcam Fenerlileri” der gibi! Yeni Baroni’ler yeni MeyreLEŞ’ler bizleri bekler…
 
Ali Rıza Sergen Yalçın istifa etti. Gazetemiz nöbetçi yazarlarından genç kalem Yağız Kutay Işık’a dediğim gibi oldu: “Sergen dört galibiyet alır, o kadar”. 12 maçta 4 galibiyet alan Sergen Hoca mangal partisine katılmayan Douglao, Lawal ve Welliton’u kadro dışı bırakmak istedi ama başkan hayır dedi.


 Gençlerbirliği deplasmanına takımın en çok gol atan oyuncusu Welliton’u yedek bırakarak başlayan Sergen istifa etmeden önce “bazı futbolcuları” suçladı. Yahu adamlar parasını alamadığı için tepki koymuş, mangala gelmemiş. Sen neler yapardın da kadro dışı kalmazdın. Paranı zamanında alır, ekstra oynamak için altın saat isterdin Sergen Hoca… Kayserispor’un para ödememesi yeni de değil.


 Nakoulma kaçtı gitti Fransa’ya. Nantes takımında altı maçlık süre aldı, 5 golü var. Ayrıca bu kadar topçuların para almadığı kulübe neden ceza verilmiyor desem, sorduğumla kalırım bu ülkede.
  
Karabükspor’da oğlunu kaybeden Traore hep sakata yatıyor oynamıyor. Bir takımda hiç teknik oyuncu olmayınca da olmuyor. Ha bre koşuyorlar, iç saha galibiyetleri ile ligde kalıyorlar. Seleznov iyi diyeceksiniz… Koşuyor, tırmalıyor ama vuruşları sakat. Yedeği Yatabare’den daha az kaçırdığı için tercih nedeni.

  
Rıza Çalımbay’ı hakemler sevmiyor. Trabzonspor’a 0-3 yenilirken verilmeyen penaltılar, atılmayan kaleci ne istersen var. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu seneye video yardımı ile bile maç yönetemez. Art niyet olmasa gerek, yetenek yoksunluğu. 


Rıza Hoca maçtan sonra oyuncularını gereksiz yere çok övdü. Halbuki yetenek kendisinde. Salih Dursun’u bile oynatan sensin Rıza Hocam. 


Ama seneye de Salih ile başlayacak vizyonda olman nedeniyle büyük taktisyen olduğunu bir tek ben bileceğim. İyi insandır, çalışkandır, hep hakem kUrbanıdır diyecekler; büyük hoca değil.
  
Rıza Çalımbay takımlarının hakemler nedeniyle açık ara en şanssız olmaları nasıl tartışılmazsa Çaykur Rizespor’un da ikinci en şanssız olması tartışılmaz. Direkler filan tamam da Bülent Yıldırım’ın 90. dakika Başakşehir lehine çaldığı penaltı… Adalet bu ülkede yalnızca aşırı nadir bir kadın ismi olarak kalacak. Herkesin kafasında bir şeytan!
         

Ligin en şanslı, yoktan yere bir yığın puan kazanmış iki takımının maçında Akhisar’ın her vurduğunun gol olmasına üzülmedim. Bir Okan Buruk takımının beş gollü galibiyet alması beş yılda bir olur. 


Bursaspor aynı Gençler gibi birkaç oyunculuk bir takım. Kaleci Harun’a üzüldüm, karizması feci çizildi. Karşı karşıya nasıl atlanır, Rüştü’den özel ders almalı.
         
Derbide bir şekilde yine Fenerbahçe’nin kazanmış olma nedenini buraya yazamam. Beşiktaş zaten şampiyon oldu. Bu takımları birçok yerde okuyorsunuz zira spor basını bir tek onları izliyor. Ben bugün Anadolu takıldım… 
         
Spor basınına bir laf daha sokmak istiyorum: Her yerde kopya Gareth Bale haberi var. 3 senede 17 kez sakatlandı diye. 103 milyon euroluk çöplük bile demişler. Üç sezonda 130 maçlık sürede 67 gol, 51 asisti var o çöp dediğinizin ey bre cahil sözelciler...
         
Ve son söz: Selam olsun sana Messi… (Real’i harcadı.)