Mahkum yakınları af istedi

Mahkum yakınları af istedi

İzmir'de basın açıklaması yapan Af ve Ceza İndirimi Platformu üyeleri de adalet istedi

Özgür TUĞRUL-İzmir'de basın açıklaması yapan Af ve Ceza İndirimi Platformu üyeleri, yakınlarına FETÖ/PDY üyesi hakim ve savcıları tarafından yüksek cezalar verildiğini öne sürerek, bu nedenle af çıkartılmasını istediklerini dile getirdi. 

Basın açıklamsında şu ifadelere yer verildi;

Türkiyede Asıl DARBE yargıda yapıldı.  Sınav sorusu çalan vatan hainlerinin, makamları ve  verdikleri kararlar yok hükmündedir!  Oturdukları Mahkemeler ÖYM ler kapanmıştır.  Fetöcu  savcılar iddanemaler de delil şahit aranmaksızın , sözde KİŞİLERİN söylemleri haricinde polisler istediklerini yazmış okutmadan ifadeler imzalatılmıştır. savcılık talimatlı ifadelerinde ve mahkemede herşeyin doğruluğu çıksada, karakolda alınan baskıyla ve hileyle alınan ifadeler ESASA alınmıştır. kamu davasına Dönmüştür. kişi beyanı delilsiz şahitsiz kararlar kanat olusturularak ceza verilmiş halende devam etmektedir. delil şahit ispatın olmadığı bir davada ''ŞÜPHEDEN SANIK'' YARARLANIR SÖYLEMİ TÜRK YARGISININ DİKKATE ALMASI GEREKEN BİR HUSUSTUR.

Fetöcü Hakimler öym mahkemelerinin kuruluş amacı belli olduğundan Lehe değişmeyecek  hükümleri onamışlardır. Sayın vekillerim bu kararlar var hükmündemidir yok hükmündemir?  Fetö bu milletin canını yaktı her dalda her kulvarda! En önemlisi de Adalete olan güveni sarstı!

Ceza evleri doldu taştı  bir tane ranzada üç dört tane dönüşümlü yatan mahkumlar var,  buda çözüm olmayıp yerlere yataklar serilmiştir. Vatan hainlerine mezar olsun diyoruz ceza evleri ama fetö yargısı Magdurları ve kader mahkumlarına açılsın kapılar. Biliyoruz ki hükümetimiz bu konuyu yakından takip etmiş zaman zaman çıkarılan yasalarla mahkumların ıslah edilerek topluma kazandırılması için büyük ve cesur adımlar atmışlardır, bunu da göz ardı etmeden hükümetimize teşekkürü bir borç biliriz. Bu sayede eşlerine, evlatlarına, annelerine, babalarına, kardeşlerine kavuşan aileler vardır ve hatta çocuklarına benzer bir hata yapmamaları için mücadelelerini vermektedirler. Evlatlarımızı Vatanımıza milletimize hayırlı evlatlar olarak yetiştirmek istiyoruz. gençlik çağlarında yapılan hatalarının bedellerini 10 sene sonra gelen cezalarla Aileler çekmektedir. çocuklarımız babasız büyümekte ilkokul çağlarında diğer ailelerin çocuklarına tenbihlemeleri şu yönlerde olmaktadır:

Onun babası hırsız. onun babası mafya, onun babası uyusturucu yahut onun babası suçlu kötü biri o çocuktan ( o kızdan) uzak durun konusmayın arkadaşlık kurmayın diyerek tenbihleme daha okul çağlarında başlayıp mahalle ortamlarına kadar ilerlemektedir. çocuklarımız zaten hayata 1-0 yenik başlamışken, babalarının hataları yüzünden toplumdan dışlanmaktadırlar. bu çocuklardan bizler öğretmen polis hakim doktor çıkmasını istiyoruz. itilip kakılarak babalarının hatalrını onların yüzüne vurarak toplum dışına atılmaları o çocuklarımızında hayattan soyutlanıp kirli dünyaya itilmesine devletimiz izin vermesin ter temiz bir toplum ve çağdaş yaşayabilmemiz adına , babalarına son bir şans verilmesini istiyoruz.

Mahkumun ıslah edilerek topluma kazandırılması, ülkemizce de benimsenen, uluslar arası ceza hukukunun temel ilkesidir. Bu ilkenin amacı, suçla mücadele etmek ve suç işleme oranını azaltmaktır.  İş erbabı olmayan mahkumlarımıza sahip çıkılsın, iş imkanı sağlansın iş verene vergiden az bir oran muaf kılınsın bu ceza evinden çıkan kardeşlerimizin eli ekmek tutsun alnının akıyla para kazansın. hanım kardeşlerimiz kucaklarında çocuklarla eşlerini bekliyor, analar evlatlarının yolunu bekliyor, kardeşler tekrar kardeşleriyle omuz omuza yürümek için gün sayıyor, en önemlisi de evlatlar babalarına analarına hasret büyüyorlar, babalarını ayda bir kere görüyorlar ama neden eve gelmedikleri sorusuna cevap bulamıyorlar bu sorunun cevabını annelerine sorduklarında anneleri gözyaşları içinde kaldıkları için bir daha sormayıp içine atma gereği duyuyorlar.

Hainlerin ipleri boynunda adli mahkumları oyuna getirmelerinden korkuyoruz! Çünkü cezaevlerinin doluluğundan kaynaklı problemler sevklerle sonuçlanıyor. Aileler zaten evlerini geçindirmekte zorlanırken şehir dışlarına olan sevklerle hasretliklerine hasretlik katıyor buda mahkumların psikolojisini yerle bir ediyor. Bu nedenle mahkumları kumpasa getirip üzerlerine oyun oynanmasından biz mahkum aileleri olarak endişe duyuyoruz. Bizler 15 temmuz gecesi vatanımızı müdafa ettik, fitne, nifak tohumlarını bertaraf ettik, sizlerden istediğimiz kader mahkumlarına da bir şans verilmesi milletçe , halkça , toplumca ayağa kalkalım . Türkiyemizin üstünden kara bulutları kaldıralım.

Bir olalım, diri olalım, her şer odaklarına karşı hep bir mücadele edelim

Hayatlar kısa, ömürlük cezalar veriliyor, 
Şunu unutmamak gerekiyor nasıl herkez bir gün ölümü tadacak ise, herkez birer engelli adayı ise, yine aynı şekilde herkez bir gün mahkum olma adayıdır, kamuoyundan ricamız ellerini vicdanlarına koyarak çıkacak olan yasaya ön yargılı bakmamaları biz adli mahkum yakınları olarak terör, tecavüz, pedofil suçlarına en ufak bir iyileştirme istemiyoruz. Yalnız şunuda belirtmek isteriz ki bizim ülkemizde küçük gelinler var bunlarda tecavüz kapsamında ceza almışlardır. Küçük yaşta yaptıkları evlilikleri sonucunda aldıkları büyük  cezalar yuvalarını dağıtmıştır, fakat onların şimdi çocukları var ve aile olarak mutlular bu kardeşlerimizinde sıkıntıları için yasada  yeni bir düzenleme olursa birbirine değer veren bir çok aile çoluk çocuk tekrar kavuşacaklardır.  15 Temmuz olayındada ülkemizinde gördüğü üzere bir ağ gibi kök salan pdy örgütü en çok adaleti sarsmıştır ve türk halkının adalete olan güvenini yıkmıştır.

Siz değerli millet vekilleri ve her siyasi parti liderleri, ortak bir uzlaşma sağlamanız, adalet sistemimizin tekrardan ayağa kalkmasını başarmamız adına bizlere destek olmanızı talep ediyoruz. 

Sayın hükümetimizce çıkarılan, mahkumların ıslah edilerek topluma kazandırılması kapsamındaki yasal düzenlemelerde, istisna tutulan hallerin ortadan kaldırılarak, tüm mahkumlara ve yakınlarına fırsat eşitliği tanınmasını talep ediyoruz. Umuyoruz ki gerek ceza indirimi yapılarak, gerek adli kontrol tedbirleri ile cezaların infazı sağlanarak toplumsal barışımız daha da güçlendirilebilir.

Mahkum olan yakınlarımıza ıslah olmaları ve ailelerine , çocuklarına güzel bir gelecek hazırlamaları için, eşit bir fırsat verilmeli 
BİZ af ve ceza platformu başkanı kürşat mete karabulut önderlİğinde 40 bin aile 2 milyona yakın  mahkum yakını ve adaylarına temsilci olarak TERÖR PEDOFİLİ SUÇLARI HARİÇ ,ŞARTLI TAHLİYE , CEZA İNDİRİMİ İSTİYORUZ. BU DUYURUDAKİ AMACIMIZ TAM OLARAK BUDUR.