Mardin'de yavru köpeği tüfekle vurdular

Mardin'de yavru köpeği tüfekle vurdular

Sakarya'da yavru köpeğin bacaklarının kesilmesinin ardından hayvana şiddete verilecek cezalara yönelik tartışma devam ederken benzer bir haber de Mardin'de geldi. 2 aylık yavru bir köpek, tüfekle vurulmuş halde bulundu. Yavru köpeğin bacaklarını kaybetme riski ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Habertürk'ten Mehmet Kayahan'ın haberine göre Mardin’in Mazıdağı İlçesi’nde 2 aylık yavru bir köpek, kimliği belirsiz kişilerce  tüfekle vuruldu.

BACAKLARINI KAYBEDEBİLİR

Yaklaşık 3 gün önce bacaklarından vurulduğu tahmin edilen ve çok sayıda saçma yarası isabet eden yavru köpeğin yaraları, olay yerinde uzun süre kaldığı için kurtlandı. Hayvanseverler tarafından bulunan köpek, Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü. İlk müdahalesi burada yapılan yavru köpek, durumu ağır olduğu için uçakla İstanbul’a gönderildi. 

'GÖZLERİNDEN YAŞ AKMIŞTI'

Kuzey’in bacaklarında ve göğsünde çok sayıda saçma olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi görevlisi ve Hayvan Hakları Derneği (HAYTAP) temsilcisi Veysel Öğdür “Büyük acı çekmişti, gözlerinden yaş akmıştı. O durumu yüreğimizi sızlattı. Bunu yapan vicdansızlar insan olamaz. Vücudunda enfeksiyon fazla olduğu için müdahale yapılamıyor” dedi.

Kuzey adı verilen köpek iyileşse bile bacaklarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Türkiye'nin birçok yerinden hayvanlara yönelik şiddet haberleri gelmeye devam ederken hükümetin dönem dönem gündeme getirdiği yasa için çalışmaları ne zaman tamamlayacağı merak konusu oldu.