Marmaris'te hırsız operasyonu: 2'si kadın 3 şüpheli tutuklandı

Marmaris'te hırsız operasyonu: 2'si kadın 3 şüpheli tutuklandı

Muğla'nın Datça İlçesi'nde 2 gün önce lüks bir evden hırsızlık yaptıkları iddiasıyla aranan 2'si kadın 3 kişi Marmaris'te yakalandı. İfadeleri alınmak üzere Datça'ya getirilen üç şüpheli, tutuklandı.

Hırsızlık, Çarşamba günü Datça'nın İskele Mahallesi 85 Sokak'ta bulunan lüks bir evde meydana geldi. Zili çalan 2 şüpheli kapıyı açan 83 yaşındaki Fatma Eşili'ye, "Hatice burada mı oturuyor?" diye sordu. Yaşlı kadını lafa tutup içeride başka kimsenin olmadığını anlayan iki şüpheli teşekkür ederek ayrıldı. Yaşlı kadının balkona çıkarak oturduğu gören şüpheliler daha sonra beraberinde getirdikleri aletlerle kapıyı açıp içeri girdi. Evdeki 150 bin TL değerinde ziynet eşyası ile birlikte bir çekmecede buldukları 1 dolarlık paraları alan şüpheliler, bindikleri otomobille kaçtı. Fatma Eşili, evin soyulduğunu anlayınca durumu polise bildirdi. Polis, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Polis, evin yakınlarına park eden ve bir süre sonra şüphelilerin eşkallerine uygun 2 kadın ve 1 erkeğin binip olay yerinden ayrıldıkları 34 BF 3765 plakalı otomobili tespit etti. Takibe alınan otomobil, olaydan 1 gün sonra saat 13.00 sıralarında Marmaris'te görüldü.

ANNE-KIZ 

Muğla ve Marmaris Asayiş Şube ekipleri tarafından, Marmaris'de saat 19.00 sıraları durdurulan otomobildeki 41yaşındaki Filiz Karataş ile ve kızı, 25 yaşındaki Nazan Kurnaz ve akrabaları 28 yaşındaki Salim Kenar gözaltına alındı. Şüpheli anne kızın üst aramalarında, kapı açma aparatları, yüklü miktarda para, soydukları evden aldıkları tespit edilen 29 adet 1 dolarlık banknot ele geçirilirken, evden aldıkları ziynet eşyaları bulunamadı. Antalya ve Muğla'nın merkez ve ilçelerinde çok sayıda hırsızlık olayına karıştığı ve sabıkaları bulunduğu ifade edilen 3 şüpheli, Datça Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi. Burada ifadeleri alınan şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.