'Mavi Vatan, Mavi Çocuk, Mavi Uygarlık'

'Mavi Vatan, Mavi Çocuk, Mavi Uygarlık'

İstanbul’un güzide semtlerinden Bebek’te bu yıl üçüncü kez 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çocuklar ve aileleri ile birlikte, denizle iç içe etkinliklerle kutlandı.

Beşiktaş Belediyesi ve Bebekliler Derneği iş birliğiyle ‘Mavi Vatan, Mavi Çocuk, Mavi Uygarlık’ sloganıyla Bebek Parkı’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine Beşiktaş Belediye Başkanı Tahir Doğaç ve eşi Günay Doğaç’ın yanı sıra Bebekliler Derneği Başkanı Murat Kaynar, Bebek Semt Girişimi, Deniz Harp Okulu, Sarıyer Denizcileşme Merkezi, Atatürk Düşünce Derneği, Doğal Hayatı Koruma Vakfı, Boğaziçi Dernekleri Platformu ve daha birçok sivil toplum kuruluşları ile vatandaş katıldı. Başkan Doğaç, parka bando ekibinin İzmir Marşı müziği eşliğinde geldi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte birçok stantlar kuruldu ve çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte bir grup çocuk Bebek için yaptıkları çalışmaları anlatarak, birkaç taleplerini iletti. Başkan Doğaç ise çocuklara oyuncak hediye etti. YURT’a özel açıklamalarda bulunan Doğaç, mavi vurgusunu anlatarak Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İstikbal Göklerdedir’ sözünü hatırlattı.

"ENDİŞELERİMİZ VAR"

Gençliğinden bu yana 1968 kuşağı olarak eski Başbakan Bülent Ecevit ile birlikte maviyi çok sevdiklerini ve çok sık kullandıklarını ifade eden Doğaç, “Ülkemizin bulunduğu şartlarla ilgili endişelerimiz var. Bu endişeleri yok etmek için özellikle halkımızla beraber bunu çağdaşlaşmaya, vatanı ve Mustafa Kemal Atatürk sevgisi ile bütünleştirmeye gayret etmekteyiz” dedi. Devletin yaptığı kutlamaların bizleri milli bayramlar konusunda çok mutlu etmediklerini dile getiren Başkan Doğaç, bu nedenle milli bayramların halklabirlikte kutlanması gerektiğini söyledi. Doğaç, milli bayram kutlamalarını bağımsızlığı korumak için halkla beraber yaptıklarını vurguladı.