MEB’in Ensar Vakfıyla imzaladığı protokole tepkiler devam ediyor

MEB’in Ensar Vakfıyla imzaladığı protokole tepkiler devam ediyor

Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ensar Vakfı ile imzaladığı protokole karşı İzmir’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önündeydi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın çocuk istismarcısı Ensar Vakfı ile beş yıllık protokol yapmasına tepki gösteren Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi üyeleri İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Gizem Coşkun okudu.

Yapılan açıklamada yaz aylarının gerici müdahaleler ile geçtiği vurgulanırken Ensar ile yapılan protokolün yanı sıra müfredata cihat eğitiminin dahil edilmesinden ve müftülüklere nikah kıyma yetkisi verilmesi planından bahsedildi.

Aladağ’da yaşanan yurt yangını ve Ensar Vakfı ile artık bütünleşmiş çocuk istismarı vakalarını vurgulayan eğitim hakkı savunucuları devletin bu tarikat ve vakıfların arka bahçesi haline dönüştüğünü eğitimde ise adeta anahtarı Ensar’a teslim ettiklerini söyledi.

Bütün bu gerici saldırılara rağmen mahallelerde, parklarda yaptıkları Halkevleri Yaz Okulu çalışmasından bahseden meclis üyeleri alternatif eğitim çalışmalarını sürdüreceklerini ama aynı zamanda kamusal bir hak olan parasız, demokratik, bilimsel, laik eğitim için çalışmalarını sürdüreceklerini belirttiler.

Bu ülkede gericiliğe karşı olan milyonlar olduğu sürece AKP iktidarını bu çabalarının işe yaramayacağını söyleyen Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi temsilcisi Coşkun “Çocuklarımızı ve geleceğimiz Ensar Vakfı’na ve Ensarcı eğitim anlayışına teslim etmeyeceğiz” diyerek bu protokole karşı mücadele edeceklerini vurguladı ve basın açıklamasını sonlandırdı.