Mehmet Sayın'dan Türkiye Gazeteciler Sendikası'na ziyaret

Mehmet Sayın'dan Türkiye Gazeteciler Sendikası'na ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanlığı’na yeniden seçilen Mehmet Sayın, yenilenen yönetimiyle Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Diyarbakır Temsilciliği’ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette basın mensuplarının sorunları hakkında bilgi alan Sayın, basın mensuplarının çalışmalarını önemsediklerini, onların çalışma güvenlikleri ile kişisel özgürlüklerinin güvence altına alınması gerektiğini söyledi. 2019 seçimleri vesilesiyle, bundan böyle basın mensupları ile daha çok temas kurma amacında olduklarını dile getiren Sayın “Maalesef Türkiye’de basın mensupları üzerinde bir baskı kuruldu ve her geçen gün bu baskı artırılıyor. Ancak 2019 seçimleri sonrasında ülkenin üzerindeki bu karabasanı dağıtacağız. Basının gerçek anlamda özgür olduğu günleri tesis edeceğiz. Bu kapsamda basın mensuplarının eleştirilerini de önemsiyoruz. Bize her türlü konuda eleştiri ve önerilerinizi sunmanızı bekliyoruz. Ayrıca bölgede görev yapan gazetecilerin karşı karşıya oldukları sorunlara ilişkin bize bir rapor vermeniz halinde, bunu sayın genel başkanımıza ve parti kurullarımıza sunarak, bu konuda çalışma yapmayı istiyoruz” dedi.

TGS Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral da özellikle bölgede görev yapan gazetecilerin sahada oldukları sırada sürekli tehdit ve risk altında bulunduklarına dikkati çekti. Oral, basın mensuplarının görev yaptıkları sırada şiddete maruz kaldıklarını ve çoğu zaman da hakarete uğradıklarını söyledi. Oral, basın mensuplarının çalıştıkları sırada karşı karşıya kaldıkları tehdit ve riskleri önleme konusunda, yakın zamanda bir girişim başlatacaklarını, bu girişim nedeniyle CHP yönetimi ve diğer siyasi partilerden de destek beklediklerini kaydetti. CHP’li Sayın, basın mensupları için her zaman harekete geçmeye hazır olduklarını ifade etti.