Mehmet Zeki Karakoç Camii mimarisiyle fark yaratacak

Mehmet Zeki Karakoç Camii mimarisiyle fark yaratacak

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’ye yeni ve fark yaratan ibadethaneler kazandırmaya devam ediyor.

Pınartepe Mahallesi Akyurt Caddesi’nde yapımı devam eden Mehmet Zeki Karakoç Camii, bölgede artan nüfus nedeniyle vatandaşların ibadethane ihtiyacını karşılayacak. Bu yılın ramazan ayı içerisinde hizmete girecek cami, mimarisiyle türünün nadir örneklerinden biri olacak.

BÜYÜKÇEKMECE'DEKİ DİĞER CAMİLERDEN ÇOK FARKLI

Modern mimarisiyle Büyükçekmece’de bulunan tüm camilerden farklı bir yapıya sahip olan Mehmet Zeki Karakoç Camii’nin minaresi de cam olacak şekilde tasarlandı. Toplamda 1900 metrekarelik geniş bir alan üzerine kurulu olan ibadethanenin taban oturumu büyüklüğü ise 200 metrekare. 100 metrekarelik mahvel katı bulunuyor ve yaklaşık 250 kişilik geniş bir avluya sahip. Caminin bahçesinde ise tüm hava şartlarına uyum sağlayabilen kapalı ve cam bölmeli şadırvanı bulunmakta.

VATANDAŞLARIN TALEPLERİNE ÖNCELİK VERİYOR 

Mehmet Zeki Karakoç Camii, Büyükçekmece genelinde oluşan ve Beylikdüzü Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte artan trafiği rahatlatmak adına yeni ve modern bir alternatif olarak yapılan Akyurt Caddesi üzerinde yer alıyor. Zeki Karakoç Camii ve Büyükçekmece’de yapımına devam eden tüm ibadethaneleri denetlemeyi sürdüren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, gerçekleştirilen çalışmaları ekibiyle birlikte yakından takip ediyor. Gittiği tüm denetlemelerde bölge halkının nabzını da yoklayan Başkan Akgün, vatandaşların öneri ve taleplerini dinleyerek yapılması gereken çalışmaları ve yapımına devam edilen çalışmaları şekillendiriyor.

“İHTİYAÇLAR DOĞRULTUSUNDA YENİ İBADETHANELER YAPACAĞIZ" 

Geçtiğimiz günlerde Mehmet Zeki Karakoç Camii’nde çalışmaları denetleyen Dr. Hasan Akgün; “Pınartepe Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz en önemli çalışmalardan biri olan Akyurt Caddesi üzerinde konumlanan ve mimarisiyle eşi benzerine az rastlanacak Mehmet Zeki Karakoç Camii, Büyükçekmecelilerin hizmetine girmek için gün sayıyor. Şehrimizde artan nüfusla birlikte vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik olarak yeni ibadethaneler kazandırmaya devam edeceğiz. Yeni ibadethane çalışmaları yaparken mimarisinden, yapımında kullanılan malzemenin kalitesine kadar her ayrıntının kusursuz olması için projeler tamamlanana kadar denetimlerimi sürdüreceğim. Dini ibadethaneler mimarileri ve tasarımlarıyla insanlara manevi huzuru ve konforu sağlayabilmeli. Bu nedenle en önemli ve hayırlı hizmetlerden birinin de ibadethaneler olduğuna inanıyorum” ifadesini kullandı.