Menderes'in köyünden 71.7 ile 'hayır' çıktı

Menderes'in köyünden 71.7 ile 'hayır' çıktı

16 Nisan referandum sonuçlarının 'simgesel nokta analizleri ve yansımaları' sürüyor. Bu noktalardan birisi de Adnan ve Aydın Menderes'in memleketi Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Çakırbeyli mahallesi (köyü).

Özgür TUĞRUL
YURT Gazetesi


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 'evet' istediği Çakırbeyli, yüzde 71.7 ile Türkiye ortalamasının çok üstünde oy oranı ile 'hayır' dedi.

Evet oyları yüzde 28.2'de kaldı. Katılım oranı %90 olurken, 509 seçmenden 463 seçmen oy kullandı. 457 geçerli oyun 328’i ‘Hayır’ derken, 129 evet oyu çıktı. Bu sonuçta en büyük pay da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve arkadaşlarına ait.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu merhum başbakanlardan Adnan Menderes’in doğup büyüdüğü Çakırbeyli Mahallesini de Aydın’ın en gözde ve güzel mahallelerinden biri haline getirdi.

Referandum sürecinde Aydın’da büyük başarıya imza atan Çerçioğlu,özellikle Anayasa referandumu ile alakalı “Evet” propagandalarında Adnan Menderes'in görselini kullananlar için “ Referandum sürecinde samimiyetten yoksun bir şekilde demokrasiyi onlar bir travmaya benzettiler.

Millete şirin gözükmek milletin kalbinde gönlünde sayılan Merhum başbakanlardan Adnan Menderes sevdasından hizmetlerinden, meşruiyet elde ederek kendi hedeflerine ulaşmak için bir araç haline getirdiler.Ama sonuç ortada Çakırbeyli mahallesi ‘hayır’ dedi.