Mersin'de de 'Suriyeli' gerginliği

Mersin'de de 'Suriyeli' gerginliği

Dün gece İstanbul'da bir gencin Suriyeli mültecilerce bıçaklanarak öldürülmesinin ardından benzer bir haber de Mersin'den geldi. Suriyeli sığınmacılar ‘Gürültü yapmayın, uyuyacağım’ uyarısında bulunan 1 çocuk babası 24 yaşındaki Hanifi Hisak’ı, bıçaklayarak öldürdü. Emniyet güçleri bölgede teyakkuza geçti.

Dün gece İstanbul Sultangazi’de kızlara laf attıkları iddia edilen Afgan ve Suriye uyruklu kişiler ile mahalleli arasında çıkan kavgada Ramazan Şahin(24) bıçaklanarak öldürülmüştü.  Cinayetin ardından mahallede çıkan olaylara polis TOMA ile tazyikli su sıkrak müdahale etti. Polis, Afgan ve Suriye uyruklu kişileri kamyonete bindirerek mahalleden çıkardı.

BİR CİNAYET DE MERSİN’DE

İstanbul’daki olayın sıcaklığı geçmeden benzer bir haber de Mersin’den geldi. Ülkelerinde yaşanan savaş ortamından kaçarak Mersin'e gelen Suriyeliler, ‘Gürültü yapmayın, uyuyacağım' uyarısında bulunan 1 çocuk babası 24 yaşındaki Hanifi Hisak'ı, bıçaklayarak ölümüne neden oldu.  Olaydan sonra büyük gerginlik yaşanırken, Suriyeli Aile'den 5 kişi gözaltına alındı. Polisin, bölgede yoğun önlemi devam ederken, cinayete neden olan Suriyeli gencin yakalanması için çalışmalar sürüyor.