Minik Bakan'ın öğretmenine FETÖ soruşturması

Minik Bakan'ın öğretmenine FETÖ soruşturması

23 Nisan'da Başbakanlıktaki törende gerçekleştirilen 'miniklerin Bakanlar Kurulunda' yaptığı "Kültürler ve dinler arası projemiz tüm hızıyla devam ediyor" sözleri FETÖ'yü çağrıştırdığı için eleştirilen temsili Başbakan Yardımcısının öğretmeni hakkında soruşturma başlatıldı. Çocuğun öğretmeni ise kendini "Dışişleri Bakanlığının sitesinden aldım" diye savundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Başbakan ve Bakanların koltukları da çocuklara devredilmiş, törende konuşan ‘temsili Dışişleri Bakanı’ “Kültürler ve dinler arası projemiz tüm hızıyla devam ediyor” demişti. Sosyal medyada çocuğun bu sözleri “FETÖ’nün ağzı” şeklinde eleştirilere neden olmuştu.

Bu sözlere FETÖ’yle bağdaştırılıp tepki gösterilince Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı. Minik Başbakan Yardımcısının okuduğu cümlelerin Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Komisyonu’nda görev yapan Türkçe öğretmeninin yazdığı ortaya çıktı. Ancak öğretmenin bu cümleyi Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan ‘Medeniyetler İttifakı Girişimi’ metninden aldığını söylediği öğrenildi. Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinin “Medeniyetler İttifakı Girişimi” bölümündeki ifade ise şöyle: “Başlatıldığı günden bu yana artan bir görünürlük kazanan girişim, bugün din dahil kültürler arası diyalog bağlamında önde gelen bir proje konumuna ulaşmıştır.”

Söz konusu ‘cümlelere’ tepki gösteren ve MEB’in başlattığı soruşturmayı bugün köşesinden duyuran Milat gazetesi yazarı Serdar Arseven konuyla ilgili şunları yazdı:
“Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı’nın önünde… Bu “FETÖ tuzağını kuran” kimdir!.. Elbette o Temsili Bakan çocukcağız değildir!.. Araştırdık şöyle bir; meğer, Türkçe öğretmenleri, “Dışişleri Bakanlığı”nın internet sitesinden almış o konuşma metnini… Aynen, kopyala yapıştır!.. Orada da “Dinler Arası Diyalog” mevzuu olduğu gibi varmış!.. Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinin  “Medeniyetler İttifakı Girişimi” bölümündeki ifade aynen şöyle: “Başlatıldığı günden bu yana artan bir görünürlük kazanan girişim, bugün din dahil kültürler arası diyalog bağlamında önde gelen bir proje konumuna ulaşmıştır.”