Miniklere özel eğlence

Miniklere özel eğlence

Bornova Belediyesi tarafından hayata geçirilen  ücretsiz Mevlana Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi ile Evka 3'te bulunan Yağmur Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi'n de eğitim alan minikler ve aileleri düzenlenen etkinlikle bir araya geldi. Velilerin ve çocukların kaynaştırılması amacıyla hazırlanan eğlencede minikler şarkı, dans ve oyunlarla dolu bir gün yaşadı.

Bornova Belediyesi'nin, anne babaların çocuklarını yarım günlüğüne bırakıp kendilerine zaman ayırabilmeleri için Mevlana Mahallesi ve Evka 3 Mahallesi'nde projelendirdiği ücretsiz Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri yoğun ilgi görüyor. Mevlana Toplum Bilim Merkezi içinde yer alan sınıfta ve Evka 3'te bulunan Yağmur Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi'n de haftada 3 gün eğitim gören 220 minik ve aileleri düzenlenen etkinlikte biraraya geldi. Velilerin ve çocukların tanışıp kaynaşması amacıyla hazırlanan eğlencede çocuklar oyun ve dans dolu bir gün yaşadı.

Mevlana Toplum Bilim Merkezi içinde ki organizasyonda  3-6 yaş arasındaki çocuklar için balonlar ve yüz boyama etkinlikleri yapıldı. Palyaço ve film karakterleri ile de dans eden minikler renkli görüntüler de yarattı.

EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR

Bornova Belediyesinin dar gelirli aileler için hayata geçirdiği Mevlana Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi ile Evka 3 Mahallesi'nde bulunan Yağmur Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi'ne bırakılan minikler eğlenerek öğrenmenin kayfini yaşıyor. 3-6 yaş arası çocuklar şarkılar ve oyunlar öğrenirken, oyuncaklarla da oynuyor. Resim ve grup çalışmaları yaparak yaşadıkları dünya ve çevre hakında da eğitim alıyor.  Çocuk Gelişim Uzmanları ile beraber yardımcı öğretmenlerin de görev yaptığı merkezlerde çocukların psikomotor, sosyal, duygusal, bedensel ve öz bakım gelişimleri konusunda da destek olunuyor.

Temmuz 2016'da hizmete açılan Mevlana Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi'nden bu güne kadar aylık olarak ortalama 500 çocuk hizmet aldı. Nisan 2017'de hizmete giren Yağmur Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi'nden ise aylık ortalama 250 çocuk yararlanıyor.