Narlıdere'de Gaziler günü törenlerle kutlandı

Narlıdere'de Gaziler günü törenlerle kutlandı

19 Eylül Gaziler günü nedeniyle Narlıdere Ahmet Piriştina Demokrasi meydanında çelenk sunum töreni ve törenin ardından Gaziler onuruna bir yemek gerçekleştirildi.

 Törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Kaymakamı Hayretin Çiftçi, Narlıdere Garnizon Komutanı İstihkam Albay Ercan Kırcılar, Narlıdere ilçe emniyet müdürü ismail Yalçın, TEMAD Narlıdere şube yönetimi ve kadın kolları, Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar ile dernek üyeleri, Gaziler ve Şehit aileleri katıldı.

Başkana teşekkür 

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemi ithafen yapılan konuşmalar şiirlerin okunmasının ardından Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Narlıderelilerin Gazilerimize duyduğu minnetin ifadesi olarak çiçekler sundu. Ahmet Piriştina Demokrasi meydanında gerçekleştirilen tören sonunda Başkan Batur’un Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisin’de Gaziler onuruna verdiği yemeğe geçildi. Yemek programında Narlıdere Muharip Gaziler Derneği adına bir konuşma gerçekleştiren yönetim kurulu başkanı Ahmet Yaşar“ Kahraman gaziler adına gerçekleştirilen bu törenler bizi duygulandırıyor ve mutlu ediyor. Ülkemiz için üzerimize hangi vazife yapmaya hazırız. Başkanımız Abdül Batura bize bu yemeği düzenlediği için gaziler adına teşekkür ederim” dedi. 

Gaziliği yaşamayan bilemez

Yemekte Gazi ailelerine hitaben bir konuşma yapan Başkan Batur “Bu ülkenin var olması için canlarını feda eden Şehitlerimizi ve bu uğurda canını hiçe sayarak mücadele eden gazilerimizi en iyi anlatan yazıyı gazeteci Yılmaz Özdil kaleme almış. O anda neler yaşadığını, nasıl biey olduğunu okuyunca insan daha iyi anlayabiliyor. Yaşamayan bilemez. Gazilerimize yapılan duyarsızlıklara tanık oldukça, 'Ne var canım', 'Olduysa banamı oldu, maaşını alıyo' son derece seviyesiz ifadeleri duymak bizi ve tabiki siz değerli gazilerimizi son derece üzüyor. O satırları okuyunca tel aklımızda beliren şey 'sizler için ne yapsak az' oluyor. Bu duygularla Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; aziz şehitlerimizin silah arkadaşları, gazilik mertebesi ile şereflenmiş kıymetli gazilerimizi minnetle anıyor, Gaziler Günü'nü saygıyla kutluyorum.” dedi.Başkan Batur yemek sonunda Gazi Günü yemeğine katılan misafirlerine üzerinde Atatürk ve Bayrak bulunan kravat ve eşarp hediye etti.