Okul bitti, çobanlık başladı..

Okul bitti, çobanlık başladı..

Cuma günü tatile girecek olan okullar da okuyan Ardahanlı çocuklar şimdiden derslere girmemeye ve şimdiden çobanlığa başladılar.

172 okul ve kurumun olduğu Ardahan’da 2017-2018 Eğitim/Öğretim Sezonunda, Bin 283 Derslikte 20 bin 13 öğrencinin, Bin 414 öğretmende eğitim aldığı Ardahan’da okullar hafta sonu tatile girecek.

Sosyal imkân ve aktivitelerden yoksun Ardahanlı öğrencilerin ailelerinin birinci gelir kaynağı olan hayvancılığa yardım etmek için başta kazlar olmak üzere küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarına çobanlık yaparak katkı sunmaktalar.

SOKAK HAYVANLARI SOKAKTA KALDI!

24 Haziran seçimleri öncesi insanlara çeşitli vaatlerde bulunan siyasiler insanların onca çözüm bekleyen sorunları gibi sokak hayvanlarını da unuttular.

Ardahan-Şavşat yolu üzerinde bulunan ancak gerekli ilgi ve alakanın verilmemesi dolaysıyla kısa sürede adeta devre dışı kalan Ardahan Belediyesine ait hayvan barınağının boş kaldığı görülen şu günlerde çarşı merkezinde dolaşan köpek ve kedi sayısında bir hayli artış olduğu görülüyor.

Gün geçtikçe kent merkezinde sayıları bir hayli artan sokak hayvanlarının bazılarına esnafın sahip çıktığı görülürken, geriye kalan sokak hayvanlarının ise belediyenin kent genelinde geç topladığı çöpleri dağıtarak, çöplerin içindeki kırpıntılardan faydalandıkları dikkatlerden kaçmıyor.

KAŞKA DÖNEMİNE GERİ DÖNÜLDÜ

Öte yandan yeniden sayıları arttığı görülen At Arabalarının kent merkezinde sıkça görüldüğü ve çevreyi kirlettiği görülen Ardahan’da zaten doğru dürüst temizliğin olmadığı ve hazırlandığı ileri sürülen ancak bugüne kadar hayata geçirilemeyen ‘Ahır Kent’ projesinin de unutulduğu ve kentte hayvan barınakları da kent dışına taşınmadığı da görülmekte.