Okulcu Hasan, Makedonya’dan sonra bu kez Çatalca’da işbaşı yaptı

Okulcu Hasan, Makedonya’dan sonra bu kez Çatalca’da işbaşı yaptı

“Okulcu Hasan” olarak bilinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şimdi de Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ile birlikte Akalan köyüne modern bir okul kazandırıyor. Başkan Dr. Hasan Akgün ve Başkan Cem Kara, artık eğitim yapılamayacak durumda olan eski okulun yıkımına katılarak modern bir yeni okul yapımı için ilk adımı atmış oldu.

Başkan Dr. Akgün, bu yıl Kumburgaz İlköğretim Okulu’nun inşaatını tamamlama noktasına getirdi. Başkan Akgün’ün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin doğduğu topraklarda Makedonya’da yaptırdığı Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Merkezi de bu yıl içinde eğitime açılacak. 
  
Çatalca ilçesi Akalan Köyü’nde eski ve eğitim yapılamayacak hale gelen okulun projesi, yaklaşık olarak 2 yıldır İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayını bekliyordu. Onayın çıkmasının ardından okulun yıkımına başlandı. Anaokulu, ilk ve orta öğretim okulu hizmeti verecek olan yeni okul Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın işbirliğiyle yapılacak.

Gerekirse 24 saat çalışıp yetiştireceğiz

Akalan köyünün eski okulunun gecikmeli de olsa yıkımına başlandığını ve okulun yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi için 24 saat çalışılacağını açıklayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şunları söyledi:  “Akalan Köyü’nde eski okul harap bir vaziyetteydi ve eğitim yapılamayacak hale gelmişti. Akalan halkının okulun yıkılıp yerine yeni bir okul yapılmasını istemesi üzerine, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ile birlikte okulun yapımı için proje geliştirdik. Bugün itibariyle de eski okul binası yıkılarak yenisinin yapımına başlandı. Okulun 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı’na yetiştirilebilmesi için gerekirse 24 saat süreyle çalışılacaktır. Okulun 18 ay önce bitmesi gerekiyordu ancak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projeyi bugüne kadar onaylamaması nedeniyle gecikme olmuştur. Çatalca halkının bu durumu da bilmesi gerekir.” ifadesini kullandı.  Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da, “Bölgemizin duayen belediye başkanı Dr. Hasan Akgün ile daha önce de ortak projeler gerçekleştirdik. Burada yapılacak modern okulumuz için ben şahsım ve Çatalca halkı adına başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

9 Eylül’de törenle açılacak

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın yaptıkları protokol kapsamında yapılacak olan yeni okulun adı Akalan Atatürk İlk ve Orta Öğretim Okulu olacak. Aynı zamanda da anaokulu olarak da hizmet verecek olan okul, 9 Eylül 2017 tarihinde düzenlenecek törenle eğitim öğretime açılacak.