'Ölmez ağaç' zeytin Beylikdüzü'nde kök salacak

'Ölmez ağaç' zeytin Beylikdüzü'nde kök salacak

Akdeniz efsanelerinde “Ölmez Ağaç” diye adlandırılan zeytin ağaçları şimdi Beylikdüzü’nde kök salıyor. İlçenin çeşitli noktalarına dikilen zeytin ağaçlarının en ulusu 250 yıllık geçmişiyle Yaşam Vadisi’nde toprakla buluştu. 

Adaletin, sağlığın, bilgeliğin, barışın ve yeniden doğuşun simgesi olan, farklı birçok kültürde kutsal kabul edilen zeytin ağaçları, Beylikdüzü’nde yaşamaya başladı. Doğaya her anlamda değer veren Beylikdüzü Belediyesi, ilçenin muhtelif noktalarına en değerli ve anlamlı ağaçlardan biri olan zeytin ağaçlarını dikti. Her zaman yeşil ve kuraklığa dayanıklı olan bu ağaçlar, Türkiye topraklarındaki yaşamını sürdürebilsin diye Park ve Bahçeler Müdürlüğü de titizlikle çalıştı. 

Soliter, yani tek tek ekilebilen bir bitki türü olan zeytin ağaçları, estetik görüntüleriyle ve anlamlarıyla ilçenin çehresine daha da güzellik kazandırdı. Yüzlerce bitkinin buluştuğu Yaşam Vadisi’nin alt geçit noktasına dikilen ve 250 yıllık geçmişi bulunan zeytin ağacı da, vadinin en ulu bitkisi olarak yaşamına devam ediyor.