'Organize işler out, Çikinova işler in'

'Organize işler out, Çikinova işler in'

CHP Konak İlçe Örgütü Başkan Mehmet Şakir Başak'ın düzenlenen kongrenin ardından alana indi, ilginç bir eyleme imza attı. 

Özgür Tuğrul-Konak Meydanı'nda buluşan İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve ilçe örgütü üyeleri Reza Zarrab'ın İran ambargosunu deldiği yöntem olduğu iddia edilen 'Çikinova' sistemine atıfta bulunarak 'Organize İşler out, Çikinova işler in' yazılı pankartlarla hükümeti ABD'deki dava üzerinden protesto etti. 

Başkan Başak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Cumhuriyet tarihimizin en zorlu dönemlerinden birinden geçmekteyiz, bir yandan uluslararası sorunlarla mücadele ederken diğer yandan on dört yıllık AKP iktidarının yanlış politikaları sebebi ile ekonomimiz çökme noktasına gelmiştir. Son günlerde yüzde 11’lik büyüme rakamları açıklanmaktadır. Ülke’de yüzde 11 kimin bütçesi büyümüştür? İşçi, memur, emekli, çiftçi, gencin mi büyümüştür? Yoksa yandaş, arkadaş, akrabanın mı?   Her geçen gün geçim şartları zorlaşmakta, vergi ve zamlar altında ezilen halkımız olmaktadır. Büyüme masaları ile uyutulmaya çalışılan halkımız olmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde dünya iktidar partisinin vahim ilişkilerini konuşurken meclisten torba yasa altında geçirilen vergi ve zam yağmuru her zaman olduğu gibi AKP iktidarının hata ve yanlışlarını halka yükleyeceğinin en açık göstergesidir. Her fırsatta yapılan hataların bedelini halkımıza yükleyen AKP neden bu konuda sorumluluk almamaktadır? Vatandaşa vergi ve zam zulmünü reva görenler kendilerine MANALI bir biçimde vergisiz cennetler bulmaktadırlar.  İktidar yılları boyunca zenginleşen yandaşlar, sorumluluktan kaçarak servetlerine servet katmanın yollarını bulurken halkımız; gıda, ulaşım, barınma, internet, enerji gibi temel ihtiyaçlarına yapılan zamlarla yoksun ve yoksul bırakılmaktadır. Reza Zarab isimli dolandırıcıyı baş tacı edenler, ülkemize büyük yaralar açan ilişkilerden elde ettikleri paraları yemek için vergisiz cennetlere aktarırlarken, ülkenin içine düştüğü zorlukların bedeli halkımıza ödetilmektedir.  İktidar ve yandaşları haksız zenginleşmenin tadını çıkarırken, halkımızın çektiği acıları görmezden gelmeye devam etmektedirler. Açıkça bu kaymaklı düzenin devamı için saltanat-ı şahsiye rüyaları görmektedirler.

Bu konuda Ana Muhalefet lideri, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamuoyunu aydınlatmak ve hesap sormak adına yapmış olduğu açıklamalar karşısında,  İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu' nun söyledikleri çirkin ve yakışıksızdır. Oturmakta olduğu makam halkın temsilcilerine karşı tehdit ve baskı unsuru olarak kullanılacak makam değildir. Organize işleri bile aratacak “çikinova” işleri çözme ve açıklığa kavuşturma makamıdır. Elindeki kolluk kuvvetlerini halkımız adına kullanmasını, vatandaşın bakanı olması gerektiğini kendisine hatırlatıyoruz.

Sayın Genel Başkanımıza karşı tehdit ve şantaj içeren söylemlerinin açıkça nelerin üzerini kapatmak adına söylendiğini görmekteyiz. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Örgütü olarak bu tür baskı ve yıldırma eylemlerine boyun eğmeyeceğimizi, Sayın Genel Başkanımıza karşı yapılacak en ufak harekette yasal yollardan demokratik haklarımızı kullanarak alanları kendilerine dar edeceğimizi bilmelerini isteriz. Bizlerin derdi şahsi saltanatlar kurmak değil Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda vatanımızın ve yurttaşlarımızın refahını sağlamaktır.