Otizmli çocuklardan muhteşem konser

Otizmli çocuklardan muhteşem konser

Karabağlar Belediyesi tarafından 10-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Engelliler Haftası etkinlikleri “İZOT İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu” konseri ile başladı.

Karabağlar Belediyesi tarafından 10-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Engelliler Haftası etkinlikleri “İZOT İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu” konseri ile başladı. Gecede Başkan Selvitopu, çocuklarla “Hayat Bayram Olsa” şarkısını okudu. Otizmli çocukların muhteşem performansı, onların sevgiyle, emekle her türlü zorluğun üzerinden gelebileceklerini bir kez daha gösterdi.

Karabağlar Belediyesine ait Üçyol Uğur Mumcu Parkında düzenlenen konsere katılım yoğun oldu. Geceye Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Türkiye Otizm Dernekleri Federasyonu Başkanı Ergin Güngör, Sivil toplum kuruluş temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI DÜŞÜNEREK DÜZENLEMELER YAPIYORUZ 

Gecede bir konuşma yapan Başkan Selvitopu, Engelli Haftası’nın sadece Türkiye’de değil tüm dünyada düzenlenen etkinliklerle sorunlarına dikkat çekildiğini hatırlatarak “Engelli insanlarımızın sorunlarını ilgilenmek, onları da toplumda hak ettiği yeri alma olanağını sağlamamız gerekiyor. Karabağlar Belediyesi olarak en hassas olduğumuz konu bu. Her yaptığımız çalışmada mutlaka engelli yurttaşlarımızı da düşünerek düzenlemeler yapıyoruz. Bugün düzenlenecek olan kültür sanat etkinliklerini de toplumun her kesimine yaymalıyız” dedi.

OTİZMLİ ÇOCUKLARA KAPISINI AÇAN BELEDİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİ 

Türkiye Otizm Dernekleri Federasyonu Başkanı Ergin Güngör ise Karabağlar Belediyesi’nin otizmli çocuklara kapılarını açan belediyelerden birisi olduğunu belirterek “5 senedir 120’ye yakın Otizmli çocuğumuza spor tesislerinin kapısını açan ve onların gelişmesini sağlayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve çalışanlarına teşekkür ediyorum “ dedi. Konuşmanın ardından Ergin Güngör Başkan Selvitopu’na teşekkür plaketi takdim etti.

HAYAT BAYRAM OLSA

Konuşmaların ardından Doktor Orçun Berrakçay yönetimindeki İZOT İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu birbirinden güzel parçalarla büyük beğeni kazandı. Başkan Selvitopu da çocuklarla beraber “Hayat Bayram Olsa” parçasını okuyarak, koroya eşlik etti.

5 yıl önce kurulan İZOT 126’ıncı konserini verdiği gecede minik çocuklarında aileleriyle birlikte yaptığı gösteri de büyük alkış aldı.